Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

L’escassetat de mascaretes fa que pobles petits actuïn pel seu propi compte i apostin per repartir-ne porta a porta

ACN Fonollosa.-L’escassetat de mascaretes ha obligat a actuar petits municipis pel seu propi compte i alguns han decidit fer un esforç econòmic i comprar-ne per tal de proveir els seus […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Fonollosa.-L’escassetat de mascaretes ha obligat a actuar petits municipis pel seu propi compte i alguns han decidit fer un esforç econòmic i comprar-ne per tal de proveir els seus veïns. És el cas de Fonollosa, al Bages, que aquest dimecres ha començat a repartir, porta a porta, 1.400 mascaretes entre tots els veïns del poble. El seu alcalde, Eloi Hernàndez, ha explicat que això els ha suposat crear una partida especial de 5.000 euros al seu pressupost municipal per assegurar que tothom tingués una mascareta reutilitzable. En el cas dels dos comerços del poble, a més, també se’ls ha entregat una màscara protectora per tal que puguin continuar amb la seva activitat amb les màximes garanties de seguretat.

Fonollosa, al Bages, no té cap punt neuràlgic on la gent es concentri. Per això, l’Ajuntament ha decidit repartir, porta a porta, les 1.400 mascaretes que ha comprat a una empresa de la comarca per tal de proveir tots els veïns del poble, petits i grans. L’alcalde, Eloi Hernàndez, ha explicat que l’Ajuntament va decidir actuar pel seu propi compte, ja que les que va enviar l’Estat no arriben als pobles petits i mentre tampoc arriben les del Govern. El repartiment ha començat aquest dimecres i es farà a tots els nuclis del municipi. La iniciativa, entre els veïns, s’ha valorat molt bé, ja que molts no en tenien o bé no estaven homologades. “A casa som quatre i no en teníem per a tots, ara això ens va fantàstic per quan hem de sortir a comprar, un cop a la setmana, o a treballar”, ha explicat la Meritxell, una de les veïnes. A banda, als comerços del poble, l’Ajuntament també ha distribuït pantalles protectores per tal que puguin continuar amb la seva activitat amb les màximes garanties de seguretat. “Aquí ve a comprar molta gent gran i fa patir tot i dur la mascareta. Per això, ara la pantalla ens anirà molt bé”, ha explicat la Teresa. També l’Èric, propietari del forn, valora molt bé la iniciativa, ja que les mascaretes que utilitzava fins ara les havia aconseguit perquè les hi havien donat, però a la farmàcia ja no n’havia aconseguit trobar.