Dijous, 30 de març de 2023 - Edició 1708
La República

Les VTC tradicionals lamenten les “pressions” d’Elite Taxi i diuen que la seva proposta no busca afavorir Cabify o Bolt

ACN Barcelona – Els xofers de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) tradicionals han insistit a reclamar una nova llei per “diferenciar-se” dels taxistes i de les plataformes com Cabify […]

Agències 07/02/2023

ACN Barcelona – Els xofers de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) tradicionals han insistit a reclamar una nova llei per “diferenciar-se” dels taxistes i de les plataformes com Cabify o Bolt. En un comunicat, l’associació VTC-Gran Turisme Catalunya, convocant de la manifestació d’aquest dilluns, ha assegurat que els representants polítics “han de buscar un encaix” pel sector tradicional i ha lamentat que l’associació de taxistes, Elite Taxi, “pressioni” per limitar la seva activitat. “No tenim cap intenció d’obrir cap porta del darrere per facilitar l’entrada de ningú que no la compleixi, però aquesta Llei ha de diferenciar-nos i no, pràcticament extingir-nos”, han subratllat.

L’associació ha respost a les crítiques d’Élite Taxi que ha reclamat evitar canvis normatius per afavorir els conductors de llicències VTC tradicionals que generin “un buit legal” que puguin aprofitar les empreses com Cabify o Bolt.  Les declaracions de totes dues entitats s’han produït l’endemà de la manifestació de 200 xofers de cotxes i furgonetes VTC que van fer una marxa lenta per Barcelona.

Segons dades del sector, a Catalunya hi ha uns 800 conductors de vehicles de lloguer amb conductor que no depenen de les plataformes i que ofereixen des de fa dècades serveis de transport privat de luxe. Ara, amb la nova norma, molts no han rebut les llicències per operar a Barcelona i només poden fer serveis interurbans.

“La hiperregulació és contraproduent i es demostra cada cop que s’aplica sense els mitjans d’inspecció necessaris”, apunten els conductors de VTC, que també han apuntat que “el dret a manifestar-se no és exclusiu de ningú”. A més, l’organització ha lamentat que s’intenti “desprestigiar” la seva feina. “Seguirem la nostra lluita fins a tenir garantit el nostre futur. Sense afectar, malbaratar o interferir en altres sectors”, han conclòs.