Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Les víctimes mortals en accidents de trànsit al Camp de Tarragona es redueixen un 30%

ACN Tarragona.-Un total de 23 persones van morir l’any passat en accidents de trànsit al Camp de Tarragona, un 30% menys que el 2018 -van haver-n’hi 33. D’aquests, 21 van […]

Avatar
Agències 28/01/2020

ACN Tarragona.-Un total de 23 persones van morir l’any passat en accidents de trànsit al Camp de Tarragona, un 30% menys que el 2018 -van haver-n’hi 33. D’aquests, 21 van perdre la vida en zona interurbana. Al Tarragonès i Baix Camp es van registrar, en cada comarca, 7 morts per accident. Al Camp de Tarragona la sinistralitat ha anat a la baixa arran de la restricció del pas de camions per l’N-340. Sumant el binomi de la nacional i l’AP-7 de tot el tram restringit, les víctimes mortals han baixat un 39% -de 8 a 2 morts a l’N-340. Des de Trànsit s’assegura que ja no es perceben punts negres i que ara la prioritat se centra en les distraccions al volant. Al Camp, un 30% dels accidents es deu a l’ús del mòbil mentre es condueix, sobretot per missatges. També es posarà la lupa en els col·lectius vulnerables, com motoristes, vianants i gent gran, amb campanyes preventives. Representen un 40% de la mortalitat.

La disminució de víctimes mortals en el conjunt de la xarxa viària del Camp de Tarragona és la principal conclusió del balanç de sinistralitat del 2019, presentat aquest dimarts al matí. Respecte el 2010, any que es pren de referència, la tendència es manté decreixent i la reducció de morts se situa en el 38%, si bé encara queda lluny de l’objectiu fixat en un 50%.L’AP-7 -on s’hi va concentrar un 25% dels accidents- va registrar l’any passat cinc víctimes mortals, tres a la C-14 i 2 a l’N-340 -havia tingut 8 morts l’any anterior, una reducció que s’atribueix als trams restringits. “S’ha notat la disminució de trànsit, d’accidents i víctimes a la N-340; fem una valoració positiva”, ha afirmat el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau.Trànsit parla d’una “accidentalitat repartida” arreu de la xarxa viària tarragonina i que ja no es detecten punts negres amb major sinistralitat. Una altra dada significativa és que s’han reduït en un 50% el nombre de morts en accidents en els quals només està implicat un sol vehicle. Més de la meitat dels accidents es donen per col·lisió de vehicles en marxa. Els col·lectius més vulnerables De les 21 persones mortes aquest any, un 33% són víctimes de col·lectius vulnerables: 6 motoristes i 1 vianant. Per contra, no hi va haver cap ciclista mort. S’ha constatat un increment significatiu de la mortalitat dins de la franja d’edat de 65 a 74 anys. Segons Gendrau, això es deu al fet que cada cop hi ha més persones d’edat avançada que segueixen conduint.”Actuarem en campanyes de conscienciació en relació a aquests col·lectius i també en factors concurrents, com l’alcohol i les drogues, aquí serem implacables i contundents”, ha afegit Gendrau. “I també ens preocupa l’ús dels mòbils, les distraccions s’han disparat un 40%”, ha afegit l’inspector en cap de l’àrea regional de Trànsit a Tarragona, Antoni Vilafranca.La distracció: la principal causa d’accidentLa distracció al volant se situa com la principal causa d’accidents amb víctimes -morts i ferits. Un de cada quatre accidents està provocat per la distracció a Catalunya i a Camp de Tarragona encara és un factor més concurrent. Mossos intensificarà controls a les carreteres i actuacions a les vies, tot i que no es faran canvis sobre els radars a la xarxa viària tarragonina.