Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

Les vendes dels establiments detallistes de Comertia cauen un 17,5% interanual al juny pels efectes de la covid-19

ACN Barcelona.-Els efectes derivats de la crisi del coronavirus encara es fan notar en el comerç al detall. Les vendes dels establiments detallistes associats a Comertia durant aquest mes de […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Barcelona.-Els efectes derivats de la crisi del coronavirus encara es fan notar en el comerç al detall. Les vendes dels establiments detallistes associats a Comertia durant aquest mes de juliol s’han reduït un 17,5% respecte al mateix període de l’any, segons les dades presentades aquest divendres per l’associació. Si bé les vendes encara es mantenen a la baixa, la caiguda no és tan pronunciada com la que es va registrar durant els mesos de març (-41,2%), abril (-68,4%) i juny (-53,6%). Al juny, els sectors més castigats han sigut l’oci i la cultura i la restauració, on les vendes han registrat una caiguda interanual del 62,5% i del 53,8%, respectivament. Els ingressos també han caigut en activitats com l’alimentació no bàsica i la moda.

Per contra, sectors com l’alimentació (+14,3%), els equipaments de la llar (+15,6%) han experimentat un creixement en els ingressos. De fet, un 32,5% de les empreses de Comertia assegura haver registrat un increment en les vendes respecte al juny de l’any anterior. Per altra banda, un 62,5% assegura que han disminuït i un 5% diu que s’han mantingut.Segons el president de Comertia, David Sánchez, “es comença a notar una certa recuperació de la confiança”. “Lligada a la prudència amb l’acompliment de les mesures sanitàries per part dels consumidors, esperem que ajudi a recuperar la normalitat en els mesos vinents”, ha afegit.Respecte al comportament del consumidor, els comerciants vinculats a l’associació afirmen que set de cada deu clients són responsables, fent ús de mascaretes, gels hidroalcohòlics i mantenint les distàncies de seguretat. No obstant això, també s’ha detectat un relaxament en el compliment de la normativa en tres de cada deu casos.