Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Les vendes dels comerços repunten a l’eurozona a l’octubre amb un augment de l’1,5% després de la caiguda del setembre

ACN Brussel·les.-Les vendes dels comerços han repuntat a l’eurozona a l’octubre amb un augment de l’1,5% després de la caiguda del setembre. La mateixa dada s’ha registrat a la Unió […]

Avatar
Agències 03/12/2020

ACN Brussel·les.-Les vendes dels comerços han repuntat a l’eurozona a l’octubre amb un augment de l’1,5% després de la caiguda del setembre. La mateixa dada s’ha registrat a la Unió Europea. Segons dades de l’Eurostat, la taxa de comerç minorista ha crescut un 4,3% a l’eurozona i un 4,2% a la UE a l’octubre respecte al mateix mes de l’any passat. Després d’una caiguda rècord a l’abril, el comerç minorista comença a encadenar dades més positives i mostra indicis de recuperació. En el cas d’Espanya, el volum de comerç minorista ha augmentat un 0,6% a l’octubre després d’una lleugera caiguda del 0,4% al setembre. En comparació amb l’any passat, l’estat espanyol ha registrat un descens del 2%.

Per sectors, l’increment més gran registrat el mes d’octubre ha estat en les comandes per correu i Internet amb un augment del 6,1% a l’eurozona i un 5,6% a la Unió Europea respecte del setembre. També ha crescut un 2% l’alimentació, les begudes i el tabac a l’eurozona i un 1,9% a la UE. El comerç minorista ha augmentat en gairebé tots els estats membres, excepte a Eslovènia (-1.4%), Eslovàquia (-1.2%) i Luxemburg (-0.3%). Els increments més grans s’han registrat a Dinamarca (8.3%) i a Croàcia (6.5%).