Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Les vendes del comerç minorista cauen un 2,1% a Catalunya al juliol i encadenen dos mesos amb valors negatius

ACN Barcelona – Les vendes del comerç minorista al mes de juliol van caure un 2,1% a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons els índexs […]

Agències 30/08/2022

ACN Barcelona – Les vendes del comerç minorista al mes de juliol van caure un 2,1% a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons els índexs de Comerç Minorista de l’Institut Nacional d’Estadística. Es tracta del segon més consecutiu amb variacions negatives, després que al juny la baixada va ser del 0,2%. Ara bé, el descens és inferior a la mitjana del conjunt de l’Estat, on la variació anual a preus constants va registrar una baixada del 3,3% i va trencar la tendència a l’alça dels tres últims mesos. L’índex corregit a efectes estacionals i de calendari va ser del -0,7% respecte del mateix mes de l’any anterior, quatre dècimes menys que al juny.

Per comunitats, les vendes només van créixer a les Illes Balears, un 4,8% en termes interanuals, les Illes Canàries (+3,4%) i Extremadura (+0,6%). A la resta, van retrocedir en comparació amb l’any passat. Els majors descensos van ser a Melilla (-10,8%), Castella la Manxa (-8,2%) i Astúries (-7,7%).

Pel que fa a l’ocupació, Catalunya va registrar-ne un 2,2% més que el juliol del 2021. A l’Esta, els llocs de feina del comerç minorista van augmentar un 2,4%, dues dècimes menys respecte del juny.