Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Les vendes de vehicles d’ocasió a Catalunya entre gener i juliol se situen un 2,9% per sota els nivells prepandèmia

ACN Barcelona.-La venda de vehicles d’ocasió a Catalunya entre els mesos de gener i juliol s’acosta als nivells previs a l’esclat de la pandèmia. Segons les dades publicades aquest dimecres […]

Avatar
Agències 11/08/2021

ACN Barcelona.-La venda de vehicles d’ocasió a Catalunya entre els mesos de gener i juliol s’acosta als nivells previs a l’esclat de la pandèmia. Segons les dades publicades aquest dimecres per la Patronal Catalana de la Distribució de l’Automòbil (Fecavem), el país va registrar 175.318 transferències de turismes i tot-terrenys durant els primers set mesos, un 26% més respecte al mateix període de l’exercici anterior i tan sols un 2,9% menys en comparació als registres de 2019. La xifra contrasta amb l’evolució del mercat de turismes nous, que va experimentar una davallada de les vendes del 38,4% respecte als nivells previs a la pandèmia. Segons Fecavem, les diferències són “molt significatives” i posen de manifest “un canvi de comportament del mercat”.

De cara al que resta d’any, la patronal creu que les xifres continuaran millorant, i preveu un increment interanual de l’11,1% en les vendes de turismes i d’un 12,6% en vehicles comercials. “Estem parlant d’una estimació prudent”, matisa Fecavem.El president de la patronal, Joan Blancafort, valora positivament que hagi tornat l’interès per comprar vehicles, però alerta de les conseqüències de les noves tendències de consum. “La compra s’està desplaçant al vehicle usat, i el que està passant és que la meitat de les operacions són amb vehicles de més de deu anys”, comenta. En aquest sentit, fa una crida a l’administració perquè tiri endavant nous estímuls per fomentar la renovació del parc. “Apujant els impostos i encarint l’accés als nous vehicles només aconseguim que el comprador prefereixi un usat que li permet sortir del pas”, apunta. És per això que demana “col·laboració” entre els governs per canviar la situació actual. “Si no, la mitjana d’antiguitat del parc continuarà creixent”, adverteix.