Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Les vendes de la indústria a Catalunya es disparen un 69,5% durant el mes d’abril pels efectes de la pandèmia

ACN Barcelona.-Les vendes de la indústria a Catalunya al darrer mes d’abril es van disparar, després que l’activitat al sector es reduís notablement durant l’estat d’alarma. Segons les dades provisionals […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-Les vendes de la indústria a Catalunya al darrer mes d’abril es van disparar, després que l’activitat al sector es reduís notablement durant l’estat d’alarma. Segons les dades provisionals publicades aquest dimarts per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), l’Índex de la Xifra de Negocis a la Indústria (ICN) durant el mes d’abril va créixer un 69,5% respecte al mateix període de l’exercici anterior, una taxa àmpliament superior a la registrada el març (+21,7%) i la més elevada de la sèrie històrica (es recullen dades des de 2011). Al conjunt de l’Estat, l’evolució de la xifra de negocis al sector industrial durant el mes d’abril va ser similar, amb un creixement del 69,4% interanual.

En l’acumulat de l’any, la facturació de la indústria a Catalunya ja s’ha incrementat un 14,7% respecte als quatre primers mesos de l’exercici anterior. Pel que fa al conjunt de l’Estat, el creixement ha estat del 13,7%.Durant el mes d’abril, el sector dels béns de consum duradors va ser el principal impulsor de l’índex al conjunt de l’Estat. En concret, la venda d’aquests tipus de productes es va multiplicar per tres en comparació al mateix període de l’any passat. També van incrementar-se notablement les vendes de béns d’equip (+167,5%) i d’energia (+150,7%), mentre la xifra de negocis corresponent als béns intermedis (+67,8%) i els béns de consum no duradors (+19,2%) van créixer per sota la mitjana.Bona part de la reactivació del sector prové de la zona euro, on les vendes es van incrementar un 88,7% en termes interanuals. Pel que fa als mercats fora de l’Eurozona, les vendes van experimentar un creixement del 65,3%, mentre que al mercat interior van augmentar un 64,8%.