Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Les vendes de Comertia creixen un 26,4% interanual durant l’agost i s’acosten als nivells previs a la pandèmia

ACN Barcelona.-Les vendes dels establiments associats a Comertia van créixer un 26,4% interanual durant l’agost. Fruit d’aquest increment, els ingressos es van acostar als nivells previs a l’esclat de la […]

Avatar
Agències 03/09/2021

ACN Barcelona.-Les vendes dels establiments associats a Comertia van créixer un 26,4% interanual durant l’agost. Fruit d’aquest increment, els ingressos es van acostar als nivells previs a l’esclat de la crisi de la covid-19, tan sols un 2,9% per sota el 2019. De fet, sectors com la moda (+0,8%), l’alimentació no bàsica (+4,3%), l’alimentació bàsica (+10,6%) i els complements (+6,3%) ja van superar aquest agost les vendes de 2019, segons ha indicat l’associació aquest divendres en un comunicat. Altres sectors com la restauració o l’oci i la cultura, en canvi, encara es troben lluny de les xifres prepandèmia. Els ingressos de bars i restaurants aquest agost van ser un 4,4% inferiors al 2019, mentre que la diferència en l’oci i la cultura va ser del 28,3%.

Segons Comertia, la tendència és positiva i la situació econòmica mostra signes de recuperació. No obstant això, encara hi ha un 17% d’empreses que preveuen tancar l’any 2021 amb un nivell de vendes inferior a 2020.Com a apunt afegit, en aquesta darrera enquesta també s’han recollit dades sobre l’impacte de l’increment del preu de la llum. Segons l’associació, el 62% de les empreses va patir un augment en la factura, mentre que un 32% no va notar canvis perquè té una tarifa tancada. Pel que fa al 6% restant, aquests disposen del seu propi subministraments. Dins el grup d’empreses afectades per la pujada de la factura de la llum, dues de cada tres van patir increments de preu superiors al 20%.