Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

Les vendes de Comertia augmenten un 9,6% anual al maig

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Les vendes dels establiments adherits a Comertia van augmentar un 9,6% al maig en comparació amb el mateix mes de l’any anterior. Segons ha informat la patronal del comerç, el maig va ser “un bon mes” en tots els sectors, excepte en el Parament de la Llar i la Moda, amb descensos del 5,1% i l’1,6%, respectivament. Tot i que la inflació en l’alimentació ha suposat una disminució de la renda disponible per a la despesa en altres sectors, la campanya del dia de la Mare i un calendari favorable han afavorit les vendes. Els sectors que més van créixer van ser l’oci i la cultura, (+24,7% que a l’abril); seguit de Complements de la persona (+20,4%), alimentació bàsica (+12,1%) i alimentació no bàsica (+11,6%) i la Restauració (+9,4%).

D’altra banda, el 74% de les empreses de Comertia declaren ha incrementat la seva facturació al maig en relació amb el mateix mes de l’any anterior i un 26% més les ha disminuït. Quant al volum d’unitats venudes, van créixer un 2,5% al maig en comparació al mateix mes de l’any anterior, mentre que si es té en compte el període acumulat, la progressió és “força estable”, amb un creixement del 12,5% de gener a maig del 2023 en relació al mateix període del 2022.

Publicitat

Pel que fa a l’ocupació, el 76% de les empreses ha mantingut plantilla al maig, el 16% l’ha incrementat i el 8% l’ha disminuït. De cara al mes de juny, el 21% dels empresaris té previst augmentar plantilla, el 71% preveu mantenir-se i un 8% afirma que la disminuirà.

D’altra banda, la mitja de creixement de les vendes online ha estat superior al mes anterior, amb un 10% de creixement respecte del mes de maig de 2022.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió