Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Les vendes de comerç minorista es recuperen lleugerament al juny però cauen un 7% interanual a Catalunya

ACN Barcelona.-Les vendes de comerç minorista s’han recuperat lleugerament al juny. En aquest període, l’Índex General del Comerç Minorista ha pujat un 23,5% a Catalunya en comparació amb el mes […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Barcelona.-Les vendes de comerç minorista s’han recuperat lleugerament al juny. En aquest període, l’Índex General del Comerç Minorista ha pujat un 23,5% a Catalunya en comparació amb el mes anterior, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Tot i això, la xifra registrada al juny representa una caiguda del 7% interanual. Catalunya se situa entre les cinc comunitats amb majors davallades, per darrere de les Illes Balears, amb un descens del 21%, Melilla (-18,8%), Canàries (-11,9%), i Ceuta (-11,8%). A l’Estat, el descens ha estat d’un 3,3% interanual. Les grans cadenes i les grans superfícies han recuperat el nivell de vendes de fa un any i fins i tot l’han superat, amb un creixement del 2,8% i l’1,9%, respectivament.

Les vendes de les estacions de serveis han estat una de les més perjudicades, amb una caiguda del 23,6% respecte a juny de l’any passat. Les restriccions de la mobilitat, el manteniment del teletreball i la caiguda del turisme són alguns dels factors que expliquen aquest comportament. El comerç en línia ha continuat mantenint un significatiu dinamisme, amb un creixement interanual del 71,2%. Tot i això, la tornada a la normalitat i la progressiva eliminació de restriccions en la mobilitat li han restat força i ha caigut un 2% respecte al maig. Respecte al maig, el comerç en empreses unilocalitzades i grans cadenes ha mostrat un “gran dinamisme”, tot i que les grans superfícies són les que registren un major creixement mensual de les vendes, d’un 45,1%.