Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Les vendes a les grans superfícies cauen un 5,2% al setembre

ACN Barcelona.-Les vendes a les grans superfícies de Catalunya han caigut un 5,2% al setembre en comparació amb el mateix mes de l’any passat. A més, entre agost i setembre […]

Avatar
Agències 02/11/2020

ACN Barcelona.-Les vendes a les grans superfícies de Catalunya han caigut un 5,2% al setembre en comparació amb el mateix mes de l’any passat. A més, entre agost i setembre les vendes en aquest tipus d’instal·lacions s’han reduït un 3,9%, segons les dades publicades aquest dilluns per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Per grups de productes, el descens anual es nota especialment en els productes no alimentaris (-13,4%), però hi ha un increment en els d’alimentació (+4,3%). En els nous primers mesos de l’any, l’índex ha caigut un 11,4% per les fortes caigudes de vendes per la crisi sanitària i el tancament dels centres comercials.

Les vendes dels productes d’alimentació en aquest període han crescut un 8,4% mentre que les de la resta de productes han disminuït un 26,9%. Si s’elimina l’efecte dels preus, l’índex cau un 5,6% anual, amb les vendes d’alimentació creixent un 2% i les de la resta de productes caient un 12,3%.