Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

Les vendes a les grans superfícies augmenten un 15,3% anual a l’agost

ACN Barcelona – Les vendes a les grans superfícies augmenten un 15,3% a l’agost en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons ha informat aquest dijous l’Institut d’Estadística […]

Agències 06/10/2022

ACN Barcelona – Les vendes a les grans superfícies augmenten un 15,3% a l’agost en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons ha informat aquest dijous l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Per grups de productes, les vendes d’alimentació s’han incrementat un 13,5% i la resta de productes un 17,1%. L’índex a preus constants, eliminant l’efecte dels preus, registra una pujada del 0,8% a l’agost i reflecteix l’augment sostingut dels preus des del març del 2021. Per grups de productes, les vendes de productes alimentaris van augmentar un 2,1%, mentre que les de productes no alimentaris van disminuir un 0,5%.

En l’acumulat dels primers vuit mesos de l’any, la variació de l’índex a preus corrents ha estat positiva del 13,2% respecte al mateix període de l’any anterior. Les vendes acumulades dels productes alimentaris han augmentat un 5,9% i les de productes no alimentaris un 21,6% en el mateix període.