Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Les vendes a les grans superfícies augmenten un 0,5% interanual a l’octubre

ACN Barcelona.-L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents va augmentar mig punt interanual a l’octubre en comparació amb el mateix mes del 2019 i un […]

Agències 02/12/2020

ACN Barcelona.-L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents va augmentar mig punt interanual a l’octubre en comparació amb el mateix mes del 2019 i un 10,9% respecte al setembre d’aquest any, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquest augment interanual de les vendes no es produïa des del mes de febrer i es concentra en les vendes de productes d’alimentació (16,3%), mentre que disminueixen les de la resta de productes (-13,4%). Pel que fa l’acumulat dels primers deu mesos de l’any, la variació interanual de l’índex ha estat negativa (-10,2%) per les fortes disminucions que ha registrat l’índex des de l’inici de la crisi sanitària.

Les vendes acumulades dels productes d’alimentació han augmentat un 9,2% entre gener i octubre, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 25,6% en el mateix període.A preus constants –és a dir, eliminant l’efecte dels preus–, l’índex mostra un augment interanual del 0,8% a l’octubre del 2020. Per grups de productes, les vendes d’alimentació han augmentat un 13,8%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 11,1%.