Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Les vendes a les grans superfícies augmenten mig punt interanual al febrer

ACN Barcelona.-L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a peus corrents van pujar un 0,5% respecte el mateix mes de l’any anterior, segons ha informat l’Institut d’Estadística de […]

Avatar
Agències 03/04/2019

ACN Barcelona.-L’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a peus corrents van pujar un 0,5% respecte el mateix mes de l’any anterior, segons ha informat l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). L’increment ve motivat per l’augment de les vendes de l’alimentació –d’un 7%-, ja que les de la resta de productes han caigut un 4,6% durant el mateix període. Pel que fa el període acumulat, en els dos primers mesos de l’any, la variació de l’índex ha estat de l’1,2% respecte el mateix període de l’any anterior. Les vendes acumulades dels productes d’alimentació han augmentat un 7% mentre que la resta de productes han disminuït un 2,4% en el mateix període.

A preus constants ─és a dir, eliminant l’efecte dels preus─, l’índex mostra un decrement interanual del 0,5% al febrer del 2019. Per grups de productes, les vendes d’alimentació mostren un augment interanual del 5,2%, mentre que la resta de productes disminueixen un 5,1%.