Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Les vendes a les grans superfícies augmenten gairebé un 6% interanual al maig

ACN Barcelona.-Les vendes a les grans superfícies van augmentar un 5,9% al maig a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN Barcelona.-Les vendes a les grans superfícies van augmentar un 5,9% al maig a Catalunya en comparació amb el mateix mes de l’any passat, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). L’augment de l’Índex de vendes a les grans superfícies a preus corrents és resultat de l’increment elevat de les vendes d’alimentació, un 11,1%, i de la resta de productes, que han augmentat per primera vegada aquest any i ho han fet un 1,8%. En l’acumulat dels cinc primers mesos de l’any, la variació de l’índex ha estat del 2,2% respecte al mateix període de l’any anterior. Les vendes acumulades dels productes d’alimentació han pujat un 7,3%, mentre que els de la resta de productes han baixat un 1,5%.

A preus constants (eliminant l’efecte dels preus), l’índex mostra un increment interanual del 5,4% al maig del 2019 que correspon a un augment del 9,9% de les vendes d’alimentació i un 1,9% de la resta de productes.