Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Les vendes a Comertia cauen un 41,2% al març i l’entitat avisa que un 70% de les empreses podrien tancar

ACN Barcelona.-Les empreses associades a Comertia han patit una caiguda de vendes del 41,2% al març, una xifra que es dispara fins al 50,2% si no es tenen en compte […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-Les empreses associades a Comertia han patit una caiguda de vendes del 41,2% al març, una xifra que es dispara fins al 50,2% si no es tenen en compte els establiments d’alimentació bàsica. En l’últim mes, un 75% de les empreses Comertia han presentat un ERTO per la suspensió total o el tancament de les botigues per l’estat d’alarma, i l’organització avisa que la situació, especialment en el caps dels establiments familiars, és “crítica”. En aquest sentit, Comertia exigeix la “suspensió imminent del pagament dels impostos” i un accés “àgil, ràpid i flexible al crèdit per obtenir liquiditat” ja que, si no, hi haurà “conseqüències devastadores per a l’ocupació”.

“El govern central no ha respost amb cap mesura concreta, amb la qual cosa es preveu una alta mortalitat d’empreses que en situació normal no tindrien cap problema de subsistència”, ha assegurat en un comunicat el president de Comertia, David Sánchez. Segons els càlculs de l’organització, sense un pla més ambiciós, el 70% de les empreses es podrien veure abocades a tancar. De fet, el 65% dels CEO de Comertia afirma estar preocupat per aconseguir liquiditat per mantenir l’empresa, i el 62% ho està per planificar estratègies de negoci per posar en marxa després de la crisi. D’acord amb aquesta mateixa enquesta, als màxims dirigents de les companyies els resultarà complicat mantenir el negoci fins al juny si no hi ha noves mesures de xoc per a donar suport al sector comercial. De fet, de cara al mes d’abril, els empresaris preveuen que la caiguda de vendes arribi al 62,4%. El gràfic de vendes per sectors mostra com l’Alimentació bàsica (supermercats) ha estat l’únic sector que s’ha mantingut en alça, amb un augment del 25,7% de les vendes, respecte del mateix mes de l’any anterior. La resta de sectors han tingut pèrdues, principalment oci i cultura (-69%), moda (-62%) i restauració (-58,8%).Pel que fa a les vendes online, els dos únics sectors que funcionen, segons Comertia, són el de l’alimentació i el d’equipament per a la llar, que creixen un 180,9% i un 42,3%, respectivament. Hi ha també lleugers increments en els negocis que poden mantenir comerç online en restauració (18,3%) i complements per a la persona (17,3%).