Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Les treballadores de les llars d’infants de Sitges suspenen la vaga a l’espera de negociar amb la nova adjudicatària

ACN Sitges – Les treballadores de les llars d’infants municipals de Sitges han suspès temporalment la vaga a l’espera de negociar amb la nova adjudicatària. Dijous passat van celebrar la […]

Agències 06/02/2023

ACN Sitges – Les treballadores de les llars d’infants municipals de Sitges han suspès temporalment la vaga a l’espera de negociar amb la nova adjudicatària. Dijous passat van celebrar la primera jornada d’aturades com a protesta pel conflicte laboral que, segons la plantilla, tenen “de fa anys”. El mateix dia es van reunir amb l’equip de govern municipal per reclamar un compromís “per escrit” de resoldre la situació. El compromís “ha arribat” i per això les treballadores han pres la decisió d’ajornar la vaga “de bona voluntat” fins que es faci efectiu el canvi de concessionària. De la seva banda, l’alcaldessa del municipi, Aurora Carbonell, ha assumit el compromís “d’avançar cap a la municipalització”.

A través de Twitter, Carbonell ha afirmat que el consistori assumeix el compromís esmentat i també el de reunir-se amb l’empresa concessionària per “garantir el millor servei per als infants i les millors condicions per a les treballadores”.

En un comunicat fet públic per les treballadores, la plantilla espera que “aquesta vegada el compromís signat del govern no quedi en paraules, sinó en fets”. Alhora, el text recorda que “a data d’avui el conflicte continua vigent”, per la qual cosa les treballadores subratllen que la vaga no s’ha desconvocat, sinó que s’ha ajornat, perquè de moment no han aconseguit cap de les seves demandes.

La vaga tenia com a objectiu forçar l’Ajuntament a millorar les condicions salarials de les treballadores de les llars d’infants municipals i dotar els centres de més recursos. L’aturada afectava educadores, personal de neteja i de cuina, tota una plantilla externalitzada a través d’una empresa adjudicatària. Entre d’altres, les treballadores asseguren que fa dotze anys que no se’ls regularitza el sou.