Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Les treballadores de l’atenció domiciliària de Barcelona surten al carrer per reclamar millores laborals

ACN Barcelona – Unes 200 treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de Barcelona han sortit aquest dilluns al carrer per reclamar millores laborals. Ho han fet coincidint amb la primera […]

Agències 05/12/2022

ACN Barcelona – Unes 200 treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de Barcelona han sortit aquest dilluns al carrer per reclamar millores laborals. Ho han fet coincidint amb la primera jornada de vaga de les tres convocades aquesta setmana per les seccions sindicals de CGT i CO.BAS. També hi ha vaga prevista el 7 i el 9. Entre les reivindicacions de les treballadores hi ha la de disposar d’un conveni laboral propi a la ciutat, millores salarials i que es visibilitzi la seva tasca, que defensen que és “imprescindible”. La manifestació d’aquest dilluns ha arrencat davant de l’Institut Municipal de Serveis Socials i preveu desplaçar-se fins a la seu d’algunes de les empreses subcontractades que presten el servei.

Segons els sindicats convocants, al SAD hi treballen més de 4.000 persones, la majoria dones, i atenen uns 24.000 usuaris. Denuncies que ho fan en una situació de “precarietat alarmant” i exigeixen unes condicions de treball “dignes”.