Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Les treballadores de la llar i de les cures centreamericanes cobren un 9.300 euros, per sota de l’SMI

ACN Barcelona.-Les treballadores de la llar i de les curs centreamericanes cobren uns 9.300 euros a Barcelona, per sota del Salari Mínim Interprofessional. Segons un informe elaborat pel Centre d’Informació […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Barcelona.-Les treballadores de la llar i de les curs centreamericanes cobren uns 9.300 euros a Barcelona, per sota del Salari Mínim Interprofessional. Segons un informe elaborat pel Centre d’Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de CCOO de Catalunya, aquesta quantitat està molt per sota del que correspondria tenint en compte les hores de permanència (moltes són internes). Majoritàriament, aquestes dones són caps de llar amb fills a càrrec, i el 98,4% podria trobar-se molt per sota del llindar de la pobresa. El 70% té dificultats per arribar a final de mes. CCOO ha fet aquest treball en base a un qüestionari que va plantejar a 106 dones en dos moments diferents, el febrer del 2018 i el febrer del 2019.

El 65% del total de les enquestades provenia d’Hondures, amb una mitjana de 32 anys. El 70% són solteres o sense parella. Només el 2% rep alguna prestació social, bàsicament per la seva situació irregular i perquè desconeixen quin tipus d’ajudes podrien cobrar. Sis de cada 10 es troben per sota dels mínims per cobrir les necessitats bàsiques i el 22,6% no és capaç de cobrir-ne ni la meitat.CCOO alerta que si aquesta era la situació abans de la pandèmia, ara moltes han perdut la seva principal font d’ingressos i no té estalvis per subsistir. Moltes han quedat excloses de les prestacions socials perquè no tenen papers.