Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

Les restriccions per l’onada de calor afecten 175 activitats i prop de 8.000 monitors i nens

ACN Barcelona.-Les mesures del Pla Infocat per l’alt risc d’incendis han suposat l’anul·lació de campaments i rutes en 279 municipis de 24 comarques. No es cancel·len les estades en cases […]

Avatar
Agències 12/08/2021

ACN Barcelona.-Les mesures del Pla Infocat per l’alt risc d’incendis han suposat l’anul·lació de campaments i rutes en 279 municipis de 24 comarques. No es cancel·len les estades en cases de colònies ni casals, però les activitats s’hauran de mantenir a l’entorn dels equipaments i s’hauran d’evitar les sortides a la natura. En total, les restriccions afecten un total de 175 activitats i 7.958 assistents, entre participants i monitors. Del total d’activitats, hi ha 5 acampades i 1 ruta suspeses amb 126 assistents. També afecten 166 colònies i 7.742 nens, casals d’estiu i casals esportius, que hauran de fer les activitats a l’entorn immediat de les edificacions. Fins aquest dijous s’han fet més de 29.000 testos a farmàcies a infants i monitors.

A més, 2 camps de treball i 1 acampada que estaven afectades per la suspensió han traslladat la seva activitat fora del risc del Pla ALFA.El secretari d’Infància ha demanat “màxima prudència” en totes les activitats que s’estan fent en els municipis afectats, amb activitats dins de la casa i sense sortir al medi natural. En aquest sentit, Serra ha destacat la capacitat cívica del món del lleure educatiu en relació a l’entorn natural i ha posat com a exemple les tasques que es duen a terme al camp de treball de Vidreres. “A més de reforçar treball en equip, aquestes activitats ajuden a recuperar i posar en valor el patrimoni cultural del país, en aquest cas a Vidreres”, ha explicat.Més de 29.000 tests a farmàciesPer garantir la seguretat de les activitats d’estiu i que es puguin desenvolupar amb la màxima normalitat, els departaments de Drets Socials i Salut amb la col•laboració del Consell De Col•legis Farmacèutics de Catalunya, han impulsat més de 29.000 proves amb tests d’antígens a 1.378 farmàcies a infants a partir de 10 anys i monitors fins aquest dijous.