Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

Les restes de Primo de Rivera seran exhumades del Valle de Cuelgamuros dilluns

|

- Publicitat -

ACN Madrid – Les restes del fundador de La Falange, José Antonio Primo de Rivera, seran exhumades del Valle de Cuelgamuros, antic Valle de los Caídos, el pròxim dilluns, segons ha avançat la Ser i han confirmat fonts de la Moncloa. La família de Primo de Rivera ja havia demanat a l’abat del Valle i a la Direcció General de la Conselleria de Salut de la Comunitat de Madrid que duguessin a terme l’exhumació en compliment de la llei de memòria democràtica, que va entrar en vigor el passat novembre. Un cop exhumades, la família les inhumarà a un altre cementiri catòlic en la intimitat. Possiblement, segons la Ser, podria ser al cementiri de San Isidro de Madrid.

L’octubre del 2022 la família de Primo de Rivera ja va comunicar al govern espanyol la seva determinació d’exhumar les restes del fundador de la Falange, afusellat durant els primers mesos de la Guerra Civil, en compliment de la llei.

Publicitat

El govern espanyol va agrair aleshores la “predisposició” dels familiars a complir la normativa i retirar les seves restes de la Basílica Major del Valle, prop d’on antigament es trobaven també les del dictador Francisco Franco, que van ser exhumades el 2019.

Tot plegat en aplicació de la norma, que estableix que no hi poden haver llocs d’exaltació de la dictadura.

En una atenció als mitjans, el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha confirmat la notícia i ha valorat que la decisió és una “passa més” perquè cap persona tingui cap un lloc preeminent al Valle.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió