Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Les propostes d’Elena Martín, Carlos Marqués-Marcet, Laura Ferrés o Sara Gutiérrez, seleccionades al laboratori del D’A

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El D’A – Festival de Cinema de Barcelona ha presentat els sis projectes que estan en fase de postproducció i sis en fase de desenvolupament en el marc del D’A Film Lab Barcelona. Entre els films seleccionats hi ha el debut en la direcció d’un llarg de Laura Ferrés amb ‘La imatge permanent’; ‘Sobre todo la noche’, de Víctor Iriarte; ‘Creatura’, dirigida per Elena Martín; ‘Un arbre és un arbre’, el nou treball de Carlos Marqués-Marcet o ‘Mala gent’, segon llargmetratge de Sara Gutiérrez Galve. Tots els projectes de les dues línies rebran un acompanyament intensiu en el marc del D’A dels 24 al 30 de març, amb la seu de l’SGAE a Catalunya i el CCCB com a espais oficials del laboratori.

El director del D’A – Festival de Cine de Barcelona, Carlos R. Ríos, ha indicat que es presenten molts projectes al D’A Film Lab Barcelona i en seleccionen sis en fase de postproducció i sis en fase de desenvolupament. Ha agraït a tots els que fan cinema, a tots els productors i realitzadors i ha assenyalat que l’ADN del D’A són les seves obres.

Publicitat

Alberto Valverde, cocordinador del D’A Film Lab Barcelona, ha apuntat que la seva feina es basa en ser “facilitadors d’un espai, de proveir de temps, de treure pressió i veure com aquestes pel·lícules en les seves fases se’ls hi pot donar un impuls clau”.

<strong>Postproducció</strong>

El comitè de selecció de les propostes presentades al Final Cut, en fase de postproducció, format per Carlos Loureda de Cine Invisible, la productora Carla Sospedra i la programadora Hebe Tabachnik han triat els següents projectes: el debut en la direcció d’un llarg de Laura Ferrés amb ‘La imatge permanent’, coescrita amb Carlos Vermut i amb producció de Fasten Films; ‘Sobre todo la noche’, de Víctor Iriarte amb guió del mateix director coescrit amb Isa Campo i Andrea Queralt, i que té també a Isa Campo i Isaki Lacuesta entre els productors i Lola Dueñas i Ana Torrent entre les seves protagonistes.

En aquest punt també s’ha seleccionat ‘Negu Hurbilak’ del Colectivo Negu, sorgit de l’ESCAC, en un producció de Cornelius Films (Canción a una dama en la sombra); ‘Creatura’, el segon llargmetratge dirigit per Elena Martín en una producció de Vilaüt Films, Lastor Media, Avalon i Elástica Films protagonitzada per la pròpia Elena Martín i Oriol Pla i amb Clara Roquet com a coguionista; ‘Un arbre és un arbre’ és el nou treball de Carlos Marqués-Marcet conjuntament amb el fotògraf Aleix Plademunt en un documental assagístic. I finalment, ‘La marsellesa de los borrachos’, de Pablo Gil, un documental de creació produït per Boogaloo Films.

Dels sis projectes seleccionats en la seva fase de Final Cut, un jurat d’experts triarà el millor projecte, que serà guardonat amb 20.000 euros. 

<strong>Carlos Marqués-Marcet</strong>

En declaracions a l’ACN, Carlos Marqués-Marcet ha explicat que porta molts anys treballant en aquest projecte amb el fotògraf Aleix Plademunt. De fet, la història neix d’un projecte de Plademunt que es diu ‘Matter’. “Volem fer una adaptació audiovisual d’aquest projecte amb temes relacionats amb la imatge i com les imatges ens ajuden a relacionar-nos”. Ha destacat que és molt diferent respecte els seus treballs anterior perquè aquest és un assaig audiovisual.

Marqués-Marcet ha detallat que estan en fase de postproducció de la proposta i valora positivament l’oportunitat que els hi obre el D’A perquè ‘Un arbre és un arbre’ és un “repte arriscat”.

<strong>Elena Martín</strong>

Per la seva part, Elena Martín ha apuntat, també en declaracions a l’ACN, que s’han presentat al laboratori amb ‘Creatura’, que està en fase de muntatge. “És molt important aquesta selecció del D’A perquè encara que sigui fase final es decideixen coses molt importants des del punt de vista de la pel·lícula”. Martín ha explicat que “els anirà molt bé el fed-back i necessiten els recursos per acabar-la bé i en condicions”.

Martín ha apuntat que ‘Creatura’ és una història sobre el desig femení i com s’ha anat construint el desig d’una dona que ha viscut “una vida normal” i que als 30 anys es planteja sobre els bloquejos que té en la intimitat i el sexe.

<strong>Línia de desenvolupament</strong>

Per altra banda, el comitè de la línia de Desenvolupament – Producció Catalana Emergent, format per Rafa Alberola (ECAM) i Xènia Puiggrós (Segarra Films/PAC), ha triat sis pel·lícules per participar en el D’A Film Lab Barcelona en la línia de desenvolupament: ‘La maldita trinitat’ d’Erik Rodriguez Fernandez, director del curt ‘Larrua jo’; ‘Maya’, de la directora Sonia Martí Gallego, amb producció de The New Flesh, la productora impulsada per La Casa del Cine; ‘Les Culpables’, de Marta Durán amb Boogaloo Films, un projecte sorgit d’Acció Viver 2022 de Dones Visuals; ‘Útil’, del debutant en la direcció Eloi Sànchez Palau; ‘Mala gent’, segon llargmetratge de Sara Gutiérrez Galve (Yo la busco); i finalment ‘Younger Days’, de Gerard Vidal, codirector de ‘Les nues nits d’ahir’, Bisnaga de Plata al Festival de Màlaga 2020.

Aquesta línia del D’A Film Lab es porta a terme amb la col·laboració de Productors Audiovisuals de Catalunya – PAC i la participació de l’ECAM (Escuela de Cinematografía y del Audiovisual de la Comunidad de Madrid).

<strong>Acompanyament intensiu</strong>

Tots els projectes seleccionats en les dues línies del laboratori rebran un acompanyament intensiu en el marc del D’A. Es duran a terme ‘pitchings’ de les pel·lícules, sessions ‘one2one’, tallers sobre sostenibilitat, internacionalització de projectes, finançament, vendes i mercats i casos d’estudi.

Entre els experts i convidats internacionals que assessoraran els projectes del D’A Film Lab Barcelona 2023 hi ha programadors de festivals i experts internacionals com Rebecca de Pas (IFFR – Rotterdam), Violeta Bava (Biennale Venècia, NYFF , Visions du Réel), Pamela Bienzobas (Festival de Locarno) Marcin Pienkowski (New Horizons, Polònia), Gaia Furrer (Giornate degli autori de la Biennale de Venècia), Hebe Tabacchnik (Palms Springs, Seattle Film Festivals), Sergio Gomes (Porto

Post

Doc) o Valeria Richter (Torino Film Lab – Audience Design tutor).

El D’A Film Lab Barcelona també ha anunciat la col·laboració amb l’Acadèmia del Cinema Català que en aquesta primera instància acollirà tots els seccionats en la seva Residència de Guions, dirigida per Carla Simón, a formar part de les activitats del laboratori.

El D’A Film Lab també ha anunciat un projecte de col·laboració amb el festival portuguès Porto Post/Doc per dur a terme una Trobada de Coproducció que se celebrarà els dies 29 i 30 de març a Barcelona, orientada a treballar en les línies de producció entre Espanya i Portugal i que es duran a terme dos cops a l’any. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió