Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Les polítiques de foment de l’ocupació s’enduen 918 milions d’euros dels pressupostos catalans, 173 milions més

ACN Barcelona.-Els pressupostos de la Generalitat destinen 918 milions d’euros al foment de l’ocupació durant l’any 2020, segons recull el projecte presentat aquest dimecres al Parlament. La partida, que suposa […]

Avatar
Agències 29/01/2020

ACN Barcelona.-Els pressupostos de la Generalitat destinen 918 milions d’euros al foment de l’ocupació durant l’any 2020, segons recull el projecte presentat aquest dimecres al Parlament. La partida, que suposa el 2,6% del total pressupostat, augmenta 173,7 milions d’euros en comparació amb els últims comptes aprovats. Més en detall, s’incrementa 51 milions d’euros el finançament de polítiques d’ocupació, que s’enduran 459 milions d’euros. D’altra banda, l’Executiu català preveu gastar 29 milions més en turisme i 23,8 milions més en comerç, indústria i emprenedoria. Els comptes, que ha presentat el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, inverteixen 156 milions euros a la promoció i ordenació del turisme, 78 milions per a polítiques de comerç i 50,3 milions a la indústria.

OcupacióLes polítiques per al foment de l’ocupació s’enduen el 2,6% dels pressupostos pactats entre el Departament d’Economia i Catalunya En Comú Podem. El Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) gastarà 389 milions d’aquest total. La meitat de la partida (459 milions) s’invertirà en finançament de polítiques d’ocupació. A més, es destinaran 26 milions d’euros a la consolidació del programa de garantia juvenil.TurismeLa dotació de promoció i ordenació turística té un pes de 156 milions d’euros, un increment de 29 milions d’euros. Entre algunes de les iniciatives que preveu la inversió turística de la Generalitat, hi ha els 24 milions d’euros per a desplegar el Pla de Màrqueting de Turisme de Catalunya i els 14,2 milions de suport a les infraestructures de valor estratègic.En total, el Govern preveu recaptar 72,8 milions d’euros per l’impost sobre estades en establiments turístics. Aquests recursos es volen dedicar a la promoció “d’un model sostenible” de turisme i a inversions en patrimoni culturalIndústriaEls pressupostos compten amb 50,3 milions d’euros per a polítiques industrials, que es repartiran entre programes de reactivació industrial i de promoció dels processos de digitalització, per exemple. La Generalitat preveu invertir 49 milions d’euros en partides de suport a la indústria i 1,3 milions en seguretat i prevenció de riscos. En concret, es destinaran 7,2 milions en préstecs bonificats per a projectes de reactivació industrial i 2,9 milions al desplegament del Pla d’Automoció i de Mobilitat.FiraUna altra de les partides que inclou el pressupost és l’increment de 36,1 milions d’euros de la inversió a la Fira de Barcelona. Aquests diners serviran per a finançar l’ampliació del recinte de Gran Via fins als 300.000 metres quadrats d’espai expositiu, unes obres que s’haurien de finaltizar l’any 2024.513 milions pel CTTI i 14 milions a l’Agència de CiberseguretatPel que fa a l’apartat dedicat a la societat de la informació i a les telecomunicacions, destaca la partida d’inversió de 513 milions d’euros pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI).A més, també es dediquen recursos a posar en marxa l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya. L’organisme assumeix tots els actius materials, personal i recursos assignats al Cesicat, que fins ara eren 7,5 milions d’euros i, amb l’aprovació dels pressupostos passarien a ser 14 milions d’euros.