Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Les policies locals disposen d’un nou protocol per detectar situacions d’odi i discriminació

ACN Barcelona.-Les policies locals de Catalunya disposat d’un nou protocol per abordar les infraccions d’odi i discriminació. Aquesta nova eina s’ha presentat aquest diumenge al Departament d’Interior. El conseller Miquel […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Barcelona.-Les policies locals de Catalunya disposat d’un nou protocol per abordar les infraccions d’odi i discriminació. Aquesta nova eina s’ha presentat aquest diumenge al Departament d’Interior. El conseller Miquel Buch ha destacat el paper dels cossos locals en aquest àmbit perquè “estan molt properes als ciutadans i poden detectar més fàcilment aquestes conductes”. L’objectiu és dotar les policies locals de pautes d’actuació operatives per a la prevenció, detecció i gestió de situacions relacionades amb l’odi i la discriminació, l’assistència a les víctimes, concretar actuacions amb els presumptes autors i identificar especialitats en la confecció de la documentació policial per facilitar la tramitació a autoritats judicials i administratives.

“Quan estem a prop de la gent veiem realment el que està passant, per això aquest protocol està pensat sobretot per a les policies locals”, ha dit Buch.La previsió és que cada policia local pugui adaptar el protocol a les seves característiques i que, serveixi, al mateix temps, per homogeneïtzar els procediments d’actuació de les policies locals de Catalunya.