Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Les piscines municipals de Lleida obriran el 24 de juny amb cita prèvia i mesures covid-19

ACN Lleida / Mollerussa.-L’Ajuntament de Lleida ho té tot a punt per iniciar el 24 de juny la temporada de bany a les piscines municipals de la ciutat. A les […]

Avatar
Agències 08/06/2021

ACN Lleida / Mollerussa.-L’Ajuntament de Lleida ho té tot a punt per iniciar el 24 de juny la temporada de bany a les piscines municipals de la ciutat. A les instal·lacions de Cappont i Balàfia, de l’estiu passat, se sumen les de Pardinyes, Bordeta i el Secà, que obriran per Sant Joan amb cita prèvia que s’haurà de reservar per internet escollint torns de les onze a les tres i de dos quarts de quatre a dos quarts de vuit, per poder garantir tasques de desinfecció. A Mollerussa, l’Ajuntament ha anunciat que l’obertura de les piscines municipals serà el 17 de juny i que l’aforament estarà restringit al 70%. A altres municipis de Ponent com Alcarràs (Segrià), les piscines ja van obrir dilluns.

L’obertura de les piscines està condicionada per segon any consecutiu per la situació sanitària provocada per la covid-19, motiu pel qual, els ajuntaments han d’establir diverses mesures de protecció i seguretat. A les de Lleida, l’aforament també estarà limitat al 70% i l’accés als recintes es farà amb reserva prèvia d’entrades, és a dir, la compra dels tiquets s’haurà de fer en línia i especificar la franja horària d’ús.El regidor d’Esports i Activitat Física, Ignasi Amor, ha remarcat que aquest estiu s’ha augmentat l’oferta municipal obrint fins a 5 piscines de la ciutat. Malgrat encara hi ha vigents mesures per la situació sanitària, des de la Paeria es considera que amb aquesta proposta es podrà absorbir la demanda de la ciutadania perquè tingui un estiu “el més fresc possible”.A banda de limitar l’aforament al 70%, no es podrà fer ús dels vestidors tot i que si del lavabo amb previ avís als taquillers. Tampoc hi haurà servei de bar ni d’hamaques, així com tampoc de guarda-roba. A la gespa hi haurà parcel·les delimitades de dos per dos metres cada banyista. Altres mesures seran l’entrada i la sortida per passadissos separats, la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic o la senyalització corresponent al recinte o l’ús de la mascareta quan sigui possible i necessari.A Mollerussa l’Ajuntament ha anunciat aquest dimarts que les piscines obriran el 17 de juny, també amb la limitació del 70% de l’aforament però sense franges horàries d’ús. De moment i en funció del que dictamini el Procicat, encara no es pot garantir l’obertura de vestidors i es mantenen les mesures de seguretat i desinfecció de les instal·lacions contra la covid-19. A Alcarràs, l’Ajuntament va obrir dilluns les piscines després d’haver invertit 30.000 euros en millores en un recinte que no va funcionar l’any passat a causa de la pandèmia. L’ús de la instal·lació serà amb cita prèvia i l’aforament estarà limitat a 600 persones.