Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 947
La República

Les pimes trien nou president entre Cañete i Barrios

ACN Barcelona.-Les petites i mitjanes empreses associades a la patronal PIMEC escullen aquest dimarts nou president, després de la renúncia de Josep González. Per primera vegada en la seva història, […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-Les petites i mitjanes empreses associades a la patronal PIMEC escullen aquest dimarts nou president, després de la renúncia de Josep González. Per primera vegada en la seva història, hi ha dues candidatures que s’enfronten: Activisme empresarial, promoguda per l’actual secretari general i mà dreta de González, Antoni Cañete; i la d’Eines Pimes, amb suport de l’ANC, i liderada per Pere Barrios. Els col·legis electorals estan oberts entre les 10 del matí i les 5 de la tarda a les seus de la patronal a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Manresa. Els resultats s’anunciaran cap a les 7 de la tarda, un cop s’hagi fet el recompte.

Tots dos candidats han votat a dos quarts de deu. A banda d’introduir la seva papereta, han entregat els vots pregats, una modalitat que serà molt utilitzada en aquests comicis que se celebren en mig de la pandèmia. Les mesures de seguretat i prevenció de la covid-19 han fet que es restringís l’accés a la zona de votació i des de primera hora s’han congregat empresaris i autònoms a la porta de la seu de Pimec a Barcelona, esperant per votar.Durant la campanya, Barrios ha acusat l’actual direcció de la patronal d’afavorir la candidatura “continuista” de Cañete. De fet, dilluns Eines Pimec va presentar al·legacions a la junta electoral de la patronal per denunciar “manca de seguretat jurídica, desigualtat i irregularitats”. El candidat independentista a presidir PIMEC va dir que no impugnava els comicis en sí, sinó que demanava una investigació i una resposta a la junta electoral. Durant la campanya, Barrios ha dit que, sota el lideratge de González, PIMEC ha estat “acomplexada” i que ell vol que l’organització ajudi als empresaris i no sigui només “una gestoria”. També ha reivindicat que PIMEC ha de tenir tota la representació empresarial, i no compartir-la al 50% amb les grans empreses de Foment. Per la seva banda, Cañete ha assegurat que Pere Barrios “desconeix” la realitat empresarial i pretén “instrumentalitzar” PIMEC per la causa política independentista. En el seu acte final de campanya, Cañete va dir que el seu model és el de posar les petites i mitjanes empreses i autònoms al “pont de comandament” i apostar per un “capitalisme inclusiu”. El candidat d’Activisme Empresarial ha admès “tristor” perquè, segons ell, la campanya de Barrios té “una finalitat diferent” a la d’ajudar els empresaris. En aquest sentit, Cañete ha defensat que a la seva candidatura “hi cap tothom” i no se li pregunta a ningú per les afinitats polítiques.