Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 917
La República

Les pimes europees poden accedir a bons de 1.500 euros per treure partit dels actius de propietat intel·lectual

ACN Brussel·les.-Les pimes poden sol·licitar des d’aquest dilluns ajudes europees per treure rendiment dels seus actius de propietat intel·lectual, segons ha informat la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. […]

Avatar
Agències 11/01/2021

ACN Brussel·les.-Les pimes poden sol·licitar des d’aquest dilluns ajudes europees per treure rendiment dels seus actius de propietat intel·lectual, segons ha informat la Representació de la Comissió Europea a Barcelona. El fons per a pimes «Ideas Powered for Business», amb 20 milions d’euros de pressupost amb el suport de la Comissió i de l’Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea (EUIPO) i té com a objectiu ajudar les empreses a desenvolupar les estratègies i protegir els seus drets de propietat intel·lectual. El nou programa ofereix ajuda financera de fins a 1 500 euros per empresa en forma de reemborsament del cost dels serveis d’IP Scan (diagnòstic previ de la propietat intel·lectual) i les sol·licituds de marques, dibuixos o models.

Hi poden accedir totes les empreses de la UE que s’ajustin a la definició oficial de pime. El fons obre avui mateix el primer dels cinc períodes de sol·licitud que hi haurà al llarg del 2021. Aquest nou programa, que també rep el nom d’”IP Voucher”, és la primera acció clau del Pla d’acció sobre la propietat intel·lectual i industrial que la Comissió va publicar el novembre del 2020. “La pandèmia de coronavirus ha afectat moltíssim les pimes. Volem ajudar-les a treure rendiment de les seves innovacions i de la seva creativitat perquè es puguin recuperar més fàcilment”, ha declarat aquest dilluns el comissari del Mercat Interior, Thierry Breton.

Relacionats