Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Les pimes del sector de fires i esdeveniments veuen “essencial” reprendre l’activitat presencial

ACN Barcelona.-Les petites i mitjanes empreses proveïdores de serveis per a fires i esdeveniments han reclamat aquest dimarts la represa de l’activitat presencial, que consideren “essencial” per a la supervivència […]

Avatar
Agències 25/08/2020

ACN Barcelona.-Les petites i mitjanes empreses proveïdores de serveis per a fires i esdeveniments han reclamat aquest dimarts la represa de l’activitat presencial, que consideren “essencial” per a la supervivència del sector. Aquestes pimes destaquen que els protocols de seguretat per a les fires ja estan aprovats i que hi ha suficients EPI per protegir expositors i assistents en recintes que, normalment, ja són prou grans per mantenir la distància de seguretat. L’activitat firal està aturada des de la cancel·lació del Mobile World Congress, amb la suspensió de més de 56 fires a tot l’Estat i unes pèrdues de 200 milions d’euros per a les empreses proveïdores catalanes.

Les pèrdues d’aquestes empreses proveïdores de serveis firals al conjunt de l’Estat són de 400 milions d’euros, sense comptar les que han patit les pròpies institucions firals ni les provocades per la cancel·lació del MWC, que PIMEC va quantificar en 220 milions d’euros més. Arran de les dificultats actuals, sobretot pel que fa a l’arribada d’expositors i visitants estrangers, les empreses del sector reclamen a les institucions firals que reorientin l’activitat cap al públic local, amb certàmens enfocats a les necessitats derivades de la pandèmia i el confinament. En un comunicat, PIMEC assegura que es podrien fer exposicions sobre “solucions anti-covid per a empreses, serveis digitals per a pimes, restauració a domicili, plataformes digitals d’streaming o serveis de reformes i interiorisme als habitatges”. “És el moment de reprendre l’activitat amb les màximes garanties d’higiene i seguretat, perquè aviat ho faran els nostres veïns europeus i no podem comprometre el lideratge firal del país”, ha indicat Antoni Audi, empresari del sector que ha presidit un acte amb les pimes proveïdores a PIMEC. Per la seva banda, el gerent de l’àrea institucional de PIMEC, Àngel Hermosilla, ha demanat que Fira de Barcelona incorpori en els seus òrgans de govern “una major representació de les pimes per tal de garantir la seva veu en les decisions que es prenen”.