Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

Les persones amb VIH amb un tractament concret tenen menor risc de tenir la covid-19 que altres seropositius

ACN Barcelona.-Les persones amb VIH positiu en tractament amb tenofovir i emtricitabina tenen un menor risc d’infecció i hospitalització per covid-19 que els seropositius amb altres pautes de tractament. El […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-Les persones amb VIH positiu en tractament amb tenofovir i emtricitabina tenen un menor risc d’infecció i hospitalització per covid-19 que els seropositius amb altres pautes de tractament. El Ministeri de Sanitat fa un estudi sobre la incidència del virus en persones amb VIH que prenen antiretrovirals. El fet de ser seropositiu no suposa més risc d’infectar-se amb la covid-19, segons el treball, que s’ha fet en 60 hospitals de l’Estat. S’han analitzat 77.590 pacients amb VIH en tractament antiretroviral: 236 tenien la covid-19, 151 van ser hospitalitzats, 15 van ingressar a la UCI i 20 van morir. Els autors creuen que calen més estudis i assajos per confirmar la possible eficàcia d’aquests antiretrovirals entre persones sense el VIH.

Si es confirmés l’eficàcia d’aquests fàrmacs, això suposaria un important avenç en la prevenció del contagi. En aquest sentit, s’està portant a terme un assaig clínic amb 4.000 professionals sanitaris de 14 comunitats autònomes i 67 hospitals per intentar trobar una manera de protegir-los.Els resultats d’aquest estudi en persones amb VIH s’han publicat en la revista ‘Annals of internal medicine’.