Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Les pel·lícules dirigides per dones o rodades en català podran rebre ajudes de fins al 80% del cost reconegut

ACN Madrid.-Les pel·lícules dirigides per dones seran considerades “obres difícils” i podran rebre ajudes públiques de fins al 80% del cost reconegut de la producció. Això recull el decret aprovat […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Madrid.-Les pel·lícules dirigides per dones seran considerades “obres difícils” i podran rebre ajudes públiques de fins al 80% del cost reconegut de la producció. Això recull el decret aprovat al Consell de Ministres d’aquest dimarts que modifica el decret 1084/2015 que desenvolupa la llei del cinema, segons ha explicat la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, en roda de premsa. A més, els films rodats en llengües cooficials (català, euskera o gallec) passaran a poder rebre ajudes públiques també de fins al 80% del cost reconegut. En el decret anterior, que ara es modifica, el màxim era del 60%.

El Ministeri de Cultura també amplia al 80% el finançament públic que poden tenir curtmetratges, directors novells de baix pressupost o persones amb un cert grau de discapacitat. Els films d’animació, d’especial valor cultural o els documentals podran rebre ajudes de fins al 75% del cost reconegut. A banda, el decret “flexibilitza” el règim d’aprovació de coproduccions internacionals. No caldrà que s’aprovin abans del rodatge i la llum verda podrà arribar quan ja ha començat.