Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Les patronals defensen que la covid ha canviat “radicalment” la societat i demanen “unitat” entre els agents socials

ACN Barcelona.-Les patronals Foment del Treball i Pimec han defensat la importància que els diferents agents socials arribin a acords per reactivar l’economia després de la crisi de la covid-19. […]

Avatar
Agències 21/05/2021

ACN Barcelona.-Les patronals Foment del Treball i Pimec han defensat la importància que els diferents agents socials arribin a acords per reactivar l’economia després de la crisi de la covid-19. Durant la 12a edició del congrés de CCOO a Catalunya, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha defensat que sindicats i patronals han d’estar “a disposició del Govern” per reactivar l’economia, tot assegurant que la patronal “no escatimarà recursos” en acostar posicions pel que fa a la negociació col·lectiva. Al seu torn, el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha fet una crida als partits d’esquerres a fer “unitat d’acció” i a “saltar els blocs” per arribar a acords per fer front a la crisi actual.

Durant la seva intervenció, Ros també ha apuntat que va ser la classe treballadora la més perjudicada durant l’última crisi financera. “En l’anterior crisi no vam pagar el plat trencat, vam pagar la vaixella sencera; aquesta crisi no la pensem pagar”, ha dit, remarcant que una altra societat “és imprescindible”. En aquest sentit, ha recordat que el sindicalisme de classe que representen CCOO i la UGT agrupen el 80% de la classe treballadora de Catalunya. “Això és garantia de cohesió en el país i d’un futur més just i democràtic”, ha apuntat, tot afegint que els sindicats han sortit “més forts” de la crisi.Per la seva banda, Sánchez Llibre ha volgut mostrar la seva predisposició a entendre’s amb els sindicats per arribar a nous acords, remarcant que la crisi actual és “la més important que s’ha viscut durant temps de pau”. “No escatimarem recursos en acostar posicions”, ha dit, i ha celebrat que, gràcies al sindicalisme, “s’ha aconseguit que el progrés econòmic a Europa vagi lligat a la cohesió social”.En la mateixa línia, el president de Pimec, Antoni Cañete, ha afirmat que la pandèmia ha canviat “radicalment” la societat i ha demanat “unitat” entre els agents socials. A banda, ha dit que CCOO és un “bon exemple” d’organització de classe que ha sigut fidel a la seva missió “sense ingerències polítiques “i ha demanat preservar aquest valor.