Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

Les operacions fraudulentes a través de targetes a Europa assoleixen el nivell més baix des que es tenen registres

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – Les operacions fraudulentes a través de targetes a Europa van assolir l’any 2021 el nivell més baix des que es tenen registres. Segons dades presentades aquest divendres pel Banc Central Europeu (BCE), aquestes van constituir un 0,028% del valor total dels pagaments que es van fer amb targeta durant l’exercici, l’equivalent a 1.530 milions d’euros i un 18% menys que l’any passat. El BCE atribueix aquesta reducció a uns majors estàndards d’autentificació per part dels usuaris, ja que la majoria de les maniobres fraudulentes es produeixen de forma remota en plataformes en línia o a través del telèfon.

Les dades del banc central assenyalen que el 84% dels casos de frau corresponen a operacions fetes de forma remota. Malgrat ser els més habituals, aquestes van reduir-se un 12% respecte al 2019.

Publicitat

L’altre tipus de frau és el que es produeix als mateixos caixers mitjançant l’ús de targetes falsificades, que el 2021 va representar un 16% dels casos. De la mateixa manera, aquest tipus de pràctica va caure un 6% respecte al 2019, una tendència que s’explica per “una millor implementació global dels estàndards de la indústria”, segons el BCE.

Per altra banda, la institució continua posant de manifest que la gran majoria de fraus corresponen a operacions entre diferents països. Malgrat que les transferències internacionals van representar un 11% dels pagaments que es van fer amb targeta el 2021, un 63% de les operacions fraudulentes implicaven moviments entre països diferents.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió