Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Les operacions d’espais flexibles augmenten un 85,4% a Barcelona i Madrid en el primer trimestre

ACN Barcelona.-Les operacions d’espais flexibles han augmentat un 85,4% a Barcelona i Madrid en el primer trimestre, segons dades de CBRE. La capital catalana ha tancat els primers tres mesos […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Barcelona.-Les operacions d’espais flexibles han augmentat un 85,4% a Barcelona i Madrid en el primer trimestre, segons dades de CBRE. La capital catalana ha tancat els primers tres mesos de l’any amb 2.521 transaccions, per sobre de les 2.454 registrades a la capital de l’Estat. L’augment de les transaccions no s’ha traduït en un increment del nombre d’ocupants, ja que les operacions tancades són per a un futur pròxim, coincidint amb els plans de tornada a l’oficina de les principals companyies espanyoles. A Barcelona, els centres ‘flex’ tenen una ocupació mitjana del 66%, mentre que a Madrid és del 63%. Més enllà de l’augment d’operacions, la consultora també ha detectat un canvi de tendència en el perfil del demandant.

Fins ara, la majoria de companyies interessades en aquest model eren empreses tecnològiques i ‘startups’ amb necessitats immediates. Actualment, el 60% dels espais flexibles demandats venen de companyies que anteriorment no havien fet servir aquest servei. El 30% restant prové d’empreses tecnològiques i ‘startups’, familiaritzades amb aquesta metodologia de feina.”Aquest canvi de tendència en el perfil d’empreses que demanda aquest tipus de servei està demostrant que el sector ‘flex’ és una opció de present i futur molt atractiva per a les companyies que, d’entrada, no tenen un perfil tecnològic o de ‘startup’. A més, posa en valor l’estratègia cap al model de feina híbrid, en el qual els empleats alternaran la feina en una oficina física proporcionada per l’empresa, amb la feina a la llar o a un ‘coworking'”, explica el vicepresident de CBRE Espanya, Alfonso Galobart.Un altre fet significatiu que confirma el canvi de tendència en el perfil del demandant és la mitjana de llocs de feina sol·licitats per les companyies. Un 41% d’aquestes ha demanat més de cent llocs. “Aquestes dades mostren l’estabilitat i el comportament positiu del ‘flex’ en comparació a altres sectors i com les companyies espanyoles l’estan integrant en els seus models de feina. Aquestes empreses consideren l’ús d’espais flexibles com quelcom estratègic, per la qual cosa s’allarga el cicle de vendes i la contractació ja no és d’un dia per un altre”, ha assegurat el director de l’àrea d’Agile Practice de CBRE Espanya, Jesse Derkx.