Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Les obres per implantar un carril bici al carrer Aragó de Barcelona comencen aquest dissabte

ACN Barcelona.-Aquest cap de setmana començaran les obres per implantar un carril bici al carrer Aragó de Barcelona. Es tracta d’un carril unidireccional en sentit Llobregat, entre l’avinguda Meridiana i […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-Aquest cap de setmana començaran les obres per implantar un carril bici al carrer Aragó de Barcelona. Es tracta d’un carril unidireccional en sentit Llobregat, entre l’avinguda Meridiana i el carrer Tarragona i amb una longitud de 4,8 kilòmetres. Se situarà a l’esquerra de la calçada i estarà protegir en part del recorregut per un cordó de serveis i fitons a les cruïlles i als passos de vianants. Aquest carril bici comportarà l’eliminació d’un carril de circulació en tot el seu recorregut. L’Ajuntament pretén que aquest carril sigui un “eix principal pels desplaçaments ciclistes a la ciutat” i permetrà connectar amb els carrils ja existents a les vies transversals a Aragó.

Amb la seva construcció també es dona continuïtat immediata al carril existent a la Rambla Guipúscoa des del barri de La Pau sumant un itinerari de més de 7 quilòmetres des d’aquest punt, alhora que complementa l’actual carril bici del carrer València en sentit Besòs.Està previst que les obres s’allarguin fins a mitjans de gener. Aquestes consistiran en la senyalització del carril i el desplaçament de serveis si és necessari i es treballarà en paral·lel als trams Pau Claris-Meridiana i Tarragona-Pau Claris. Les obres es faran principalment durant tot el dia els caps de setmana i en horari nocturn entre setmana, tot i que també caldrà fer treballs alguns dies laborables en horari diürn. Els caps de setmana s’ocuparan dos carrils de circulació i durant les tasques de nit, tres carrils. Aquest dissabte es començaran a fer tasques de fresat i pavimentació des del carrer Pau Claris fins al carrer Casanova, des d’avinguda Meridiana fins al carrer Independència i des del carrer Nàpols fins al carrer Pau Claris.D’altra banda, s’inicien actuacions per millorar la xarxa de bus. Entre aquestes, es crearà un segon carril bus al tronc central de la Gran Via, en direcció Besòs, eliminant un carril de circulació, en coherència amb els dos carrils bus que precedeixen aquest trams des de la plaça Espanya fins al carrer Balmes. La intervenció permetrà que la secció passi a comptar amb dos carrils bus-taxi i tres carrils de circulació, quan actualment hi ha un carril bus-taxi i quatre de circulació per a la resta de vehicles.