Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Les obres del museu de les Cases Barates del Bon Pastor de Barcelona començaran a principis del 2022

ACN Barcelona.-Les obres de l’espai museístic de les Cases Barates del Bon Pastor de Barcelona començaran a principis del 2022 i està previst que acabin al cap d’un any. La […]

Avatar
Agències 23/08/2021

ACN Barcelona.-Les obres de l’espai museístic de les Cases Barates del Bon Pastor de Barcelona començaran a principis del 2022 i està previst que acabin al cap d’un any. La Comissió de Govern de l’Ajuntament ha aprovat inicialment el projecte executiu de les obres d’adequació d’una illa de cases d’aquest barri de Sant Andreu per obrir un espai dedicat a la seva memòria històrica. És una de les actuacions incloses en el Pla de Barris del districte i comptarà amb una inversió de 2,3 milions d’euros. Es rehabilitaran 16 cases: quatre seran cases museu ambientades en diferents moments històrics; quatre més es destinaran a exposicions de la història de l’habitatge de Barcelona i les altres vuit seran per a la resta de l’espai museïtzat i equipament de barri.

El conjunt de les Cases Barates del Bon Pastor es va construir el 1929, promogut pel ‘Patronato de la habitación’. El complex, el conformaven un total de 784 habitatges en planta baixa, agrupats en illes rectangulars amb dues tipologies; habitatges en mitgera i de cantonada. Cada habitatge disposava de tres dormitoris, un espai de cuina i menjador i un pati amb un espai cobert on s’ubicaven el lavabo i l’eixida.L’emplaçament de l’equipament és l’illa situada entre els carrers de Barnola, Tàrrega, Bellmunt i Claramunt. El projecte de museu busca recordar aquell moment de la història urbanística de la ciutat que no s’explica sense el context social i econòmic. La remodelació del barri de les Cases Barates del Bon Pastor va començar el 2005 amb la construcció de nous habitatges i zones verdes i accessibles. La primera fase va acabar el 2006, quan es van lliurar els primers 152 pisos nous; la segona fase va finalitzar el 2010, amb l’entrega de 190 pisos més, i la tercera fase, amb 167 habitatges, va concloure el 2017. La quarta i última fase va començar el passat mes de juny i contempla el lliurament de 224 pisos i més zones verdes. En total, s’hauran construït 754 pisos per als afectats urbanístics.