Dimarts, 29 de novembre de 2022 - Edició 1587
La República

Les obres de la plaça de les Glòries, “a ple rendiment” després de l’aturada pel confinament

ACN Barcelona.-Les obres de la plaça de les Glòries es troben amb tots els equips treballant “a ple rendiment” després de gairebé dos mesos d’aturada per l’estat d’alarma. Segons informen […]

Agències 22/05/2020

ACN Barcelona.-Les obres de la plaça de les Glòries es troben amb tots els equips treballant “a ple rendiment” després de gairebé dos mesos d’aturada per l’estat d’alarma. Segons informen fonts municipals a l’ACN, entre els dies 7 i 11 de maig es van reprendre les obres d’execució dels túnels de Glòries, ja que els diferents lots van tenir reinicis diferents. A banda, durant el període d’aturada s’han mantingut en funcionament els pous de bombament d’aigua del freàtic perquè si no el freàtic hauria recuperat el seu nivell habitual i s’hauria inundat tot el recinte. Per això, aquests dos mesos un equip de treballadors s’ha desplaçat a l’obra periòdicament per supervisar que tot funcionés correctament i comprovar que no hi havia cap problema amb els pous.

Pel que fa a l’estat d’execució dels lots, del lot 1 l’obra del tram del túnel està finalitzada i actualment estan treballant en el desviament del col·lector de l’illa A, on abans estava el bosquet de les Alzines, davant del mercat dels Encants.Dels lots dos i tres, s’estan executant les dovelles del pas inferior de les línies ferroviàries R3 i R4 i de la línia de metro L1 i del lot 4 s’està finalitzant l’obra civil de les sortides d’emergència. N’hi ha tres: al carrer de la Llacuna, al carrer de Ciutat de Granada i al carrer de l’Escultor Claperós. Per últim, i en relació al lot 5, els equips estan finalitzant l’excavació del túnel de la banda muntanya i executant les lloses inferiors. També estan fent els passos que uneixen el túnel amb les sortides d’emergència (anomenades mines).