Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Les obres d’ampliació del pont de Cabrianes costaran 3,5 MEUR i s’iniciaran a finals d’any

ACN Cabrianes.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres de millora i eixamplament del pont de Cabrianes, que dona accés al nucli. Els treballs suposaran […]

Agències 09/08/2019

ACN Cabrianes.-El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació de les obres de millora i eixamplament del pont de Cabrianes, que dona accés al nucli. Els treballs suposaran una inversió de 3,5 MEUR i es preveu que comencin a finals d’any i s’allarguin durant 12 mesos. Aquesta actuació permetrà afavorir la seguretat i la fluïdesa en la conducció, ja que l’amplada actual de la calçada impedeix el pas d’un vehicle per cada sentit simultàniament. En concret, els treballs permetran doblar l’amplada del pont, dels 6 metres actuals als 12 metres previstos, per tal de poder disposar d’una calçada de dos carrils i una vorera per al pas de vianants i ciclistes. La via té un trànsit d’uns 7.200 vehicles diaris.

A més de l’eixamplament de l’estructura, les obres que ara es liciten inclouen la rehabilitació del pont, de 73 metres de longitud, i l’adequació dels trams que hi entronquen. En total, l’obra abastarà uns 300 metres de longitud de la carretera B-430. La solució tècnica adoptada consisteix en l’eixamplament del pont actual tot mantenint l’estètica del pont en arc antic, afegint un arc central que aportarà major resistència per l’increment de càrregues que suposa l’ampliació, sense modificar l’aspecte i configuració estructural longitudinal del pont i sense interferir en la llera del riu. Aquesta opció permet conservar l’estructura actual, que data de la primera meitat del segle XX i és una mostra de la tradició dels primers ponts en arc de formigó armat.