Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

Les noves plaques fotovoltaiques del Consell Comarcal del Vallès Occidental li proporcionaran el 20% de l’energia

ACN Sabadell.-El Consell Comarcal ha posat en marxa una instal·lació fotovoltaica a la seva seu que proporcionarà a l’ens el 20% de l’energia total que consumeix. Els aparells suposaran un […]

Avatar
Agències 24/09/2019

ACN Sabadell.-El Consell Comarcal ha posat en marxa una instal·lació fotovoltaica a la seva seu que proporcionarà a l’ens el 20% de l’energia total que consumeix. Els aparells suposaran un estalvi en la factura energètica de prop de 6.000 euros anuals i evitaran l’emissió de 13 tones de diòxid de carboni. Aquesta xifra equival al que contaminen 3.000 trajectes de 40 quilòmetres en cotxe. El cost total de l’equipament ha estat de 82.000 euros. L’amortització de la inversió és situa entre dotze i catorze anys amb una vida útil de la instal·lació de més de vint. Es tracta d’una aposta del govern comarcal per promoure les energies renovables i l’eficiència energètica. Aquest equipament forma part d’un paquet d’actuacions que l’ens vol promoure per reduir l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

La instal·lació ocupa la totalitat de la coberta plana de l’edifici Arraona i té una superfície d’uns 640 metres quadrat. Disposa d’una potencia màxima d’uns 28,5 quilowats. Es tracta d’un equipament d’autoconsum que gradua i gestiona la seva producció fotovoltaica perquè mai produeixi més del realment consumit. D’aquesta forma no s’injecta cap sobrant a xarxa de distribució. A banda, disposa d’un gestor energètic amb servidor web. El president de l’ens, Ignasi Giménez, ha posat en valor les noves plaques i ha recordat que el Consell d’Alcaldes va ser ferm en la seva declaració d’emergència climàtica: “Hem de fer actuacions que puguin ser model, tant per a altres administracions com per als particulars”, ha apuntat. En aquest sentit ha recordat que el Pla Supramunicipal per la Qualitat de l’aire “ha de donar resposta a les actuacions més immediates que es podem engegar”. Des de fa temps el Consell Comarcal treballa en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per la lluita contra el canvi climàtic i per la millora de la qualitat de l’aire.Altres inversionsEl Consell Comarcal ha fet altres actuacions per la millora d’eficiència energètica als seus edificis, com ara la substitució de finestres i tancaments, la col·locació de protectors solars a les cobertes o la millora dels aïllaments. També s’ha millorat el sistema d’enllumenat interior, aconseguint que el conjunt d’aquest incorpori tecnologia LED.