Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Les mercaderies de Rússia i Ucraïna representen més d’un 15% dels tràfics del port de Tarragona

|

- Publicitat -

ACN Tarragona – Les mercaderies procedents de Rússia i Ucraïna van suposar el 15,5% del total de moviments del port de Tarragona l’any 2021, segons l’organisme. Els tràfics russos van superar els 2,8 milions de tones, un 11,6%. Són, principalment, importacions d’hidrocarburs: cru de petroli -1,1 milions de tones-, fuel-oil -700.000- i carbó i coc de petroli -550.000 tones que es reexporten a Sardenya-. Pel que fa a Ucraïna, la majoria de les 850.000 tones que s’importen són cereals, pinsos, farines i farratges. També altres productes petroliers -23.000-, productes siderúrgics -10.000- i s’hi exporta asfalt -12.000-. El president del Port, Josep M Cruset, segueix de prop l’evolució del conflicte i no es mostra preocupat davant possibles sancions a Rússia.

Segons ha detallat el mateix Cruset, la importació de cereals procedents d’Ucraïna es concentra principalment en els mesos de desembre, gener i febrer. Per aquest motiu, considera que l’afectació serà pràcticament nul·la en un horitzó de dotze mesos. “Les importacions de cereals del Port des d’Ucraïna són similars a la de països d’Amèrica del Sud, com Brasil i Argentina, que arribat el moment probablement es convertiran en mercats alternatius, així com Estats Units o França”, ha raonat.

Publicitat

Els cereals que entren pel Port de Tarragona abasteixen el mercat de Catalunya (Lleida) i Aragó, principalment, on es concentren moltes empreses productores de pinsos i farratges i un nombre important d’explotacions agràries. Amb tot, el president ha apuntat que l’equip de direcció de l’Autoritat Portuària de Tarragona està en “contacte permanent” amb les empreses concessionàries, consignatàries i navilieres de la comunitat portuària “per seguir de prop l’evolució dels esdeveniments a Ucraïna”.

D’altra banda, Cruset no s’ha mostrat preocupat per possibles afectacions en els tràfics amb Rússia en el cas que la Unió Europea decidís aplicar algun tipus de restricció en les relacions comercials amb aquest país. “El sector estava preparat per aquesta circumstància i podrà

importar el cru de petroli des dels altres països exportadors”, ha assegurat, tot indicant que només el 10% de les 9 milions de cru que s’importen anualment a través del port procedeix de Rússia.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió