Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Les llibreries de Vic escalfen motors per Sant Jordi amb una marató de signatures durant el dissabte de Mercat del Ram

ACN Vic.-Les set llibreries de Vic, amb el suport d’Eumo Editorial i Òmnium Cultural, organitzen aquest dissabte una marató de signatures al Passeig, compartint espai amb el tradicional Mercat del […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Vic.-Les set llibreries de Vic, amb el suport d’Eumo Editorial i Òmnium Cultural, organitzen aquest dissabte una marató de signatures al Passeig, compartint espai amb el tradicional Mercat del Ram. Entre dos quarts d’onze del matí i les vuit del vespre, una quarantena d’escriptors locals i nacionals -com Irene Solà, Llucia Ramis, Carla Zaplana o Toni Soler- seran a la capital osonenca per signar els seus darrers treballs. Veient que Sant Jordi s’esqueia després de la Setmana Santa i a Vic encara s’allargava un dia més per dijous com a festiu local, els llibreters no han volgut deixar les vendes de llibres a l’atzar i a la incertesa pel temps del dia 23 i han decidit “avançar-se”. A més del ‘Dissabte de Rams i Llibres’, les llibreries també obriran diumenge dia 22.

El portaveu dels llibreters, Xevi Cortacans, ha destacat com a atractiu que mentre els visitants passegin pel Mercat del Ram -que comença aquest divendres i s’allarga fins diumenge- es trobaran les parades i els autors signant. El públic a qui va dirigit ‘Dissabte de Rams i Llibres’ és el gran públic, “aquell que passeja i tot donant voltes pel mercat es topa amb aquesta proposta”. “Tots ells són autors molt reconeguts”, ha destacat Cortacans, tant de l’àmbit local com autors reconeguts del panorama català. Dels primers, signaran Irene Solà, Jordi Lara o Víctor Sunyol, mentre que dels segons hi haurà Llucia Ramis, Víctor Amela, Rafel Nadal, Marc Artigau, Xavier Bonastre, Christian Inaraja, Mercè Galí, Jordi Cabré o Bel Olid, entre molts d’altres. El portaveu dels llibreters ha explicat que la predisposició tant de les editorials com dels autors per participar a la marató de signatures ha estat “total”. En especial, ha afegit, perquè han vist que no es beneficiava una llibreria en concret, sinó que es tractava d’un acció de col·laboració entre tots els venedors de llibres. “Tot allò que no passa a Barcelona per Sant Jordi no existeix”, ha dit Cortacans. Pel portaveu dels llibreters, moltes vegades els lectors de la Vic o la comarca, si volen celebrar la Diada al territori, es perden les grans signatures que es programen a Barcelona i, per tant, també perden l’oportunitat d’establir contacte directe amb els seus escriptors. En aquest sentit, la proposta vol salvar aquestes distàncies “i acostar als lectors aquells escriptors que els agraden i que potser no saben ni quina cara fan”. Les set llibreries de Vic són Abacus, Llibreria Mater, El Cafè de les Lletres, Llibreria Anglada, el Petit Tresor, Llibreria Foster & Wallace i Muntanya de Llibres. La iniciativa també compta amb el suport d’Eumo Editorial, l’Ajuntament de Vic i el Casino de Vic. La idea és que ‘Dissabte de Rams i Llibres’ tingui continuïtat i els escriptors que estrenen treball puguin signar-lo també a Vic.