Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Les infermeres familiars rebutgen que auxiliars punxin vacunes contra la covid

ACN Barcelona.-L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) ha rebutjat que auxiliars d’infermeria puguin punxar vacunes contra la covid. Segon han explicat, el Departament de Salut va fer arribar una nota […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Barcelona.-L’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària (AIFiCC) ha rebutjat que auxiliars d’infermeria puguin punxar vacunes contra la covid. Segon han explicat, el Departament de Salut va fer arribar una nota informativa interna en la que s’autoritza a les tècniques en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) l’administració dels vaccins. Des de l’AIFiCC han expressat el seu “profund desacord” pel que consideren una “violació” de les competències infermeres, una falta de respecte a la seva professió i a les infermeres. Han afegit que el “problema” actual sobre la cobertura vacunal no té res a veure amb les infermeres i han defensat que l’administració del vaccí és “competència exclusiva” seva i d’altres especialitats amb formació universitària.

L’AIFiCC ha assegurat que s’està incorrent en un risc per a la salut de les persones i la garantida de la qualitat de l’atenció que reben els ciutadans. A més, ha exigit una inversió clara i contundent per augmentar les plantilles d’infermeres i equiparar-les a les d’altres països europeus. L’organització ha valorat que la nota emesa per la Direcció General de Professionals de la Salut “no té valor jurídic i, per tant, no té caràcter executiu”. Ha apuntat també que la regulació de competències d’una professió és una competència que recau en les organitzacions col·legials en consens amb les societats científiques i les universitaris.