Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Les infermeres de Bellvitge demanen cobrar l’estona extra del canvi de torn dedicada al relleu d’informació

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-El sindicat SATSE reclama a l’Hospital de Bellvitge que pagui a les infermeres l’estona extra que cada dia dediquen durant el canvi de torn a compartir la […]

Agències 10/11/2020

ACN L’Hospitalet de Llobregat.-El sindicat SATSE reclama a l’Hospital de Bellvitge que pagui a les infermeres l’estona extra que cada dia dediquen durant el canvi de torn a compartir la informació dels pacients. El col·lectiu acusa la direcció del centre de “manca de suport” cap a les seves professionals. Segons SATSE, les infermeres de Bellvitge destinen cada dia entre 15 i 30 minuts fora de la jornada laboral a fer l’intercanvi de dades, bé sigui plegant més tard del seu torn o incorporant-se abans d’hora. “És una reivindicació històrica que ara resulta més important que mai”, defensa el sindicat, que assegura que hi ha altres àrees de Bellvitge on els treballadors sanitaris sí que cobren aquesta estona extra.

Al mateix temps, SATSE denuncia els problemes d’aparcament amb què es troben les infermeres de Bellvitge. El sindicat recorda que, durant la primera onada de la covid-19, el personal podia utilitzar gratuïtament una zona d’aparcament que ara s’ha suprimit per la construcció de l’ampliació de l’hospital. Donades les circumstàncies, ara reclamen permís per utilitzar el pàrquing que habitualment es destina a les visites a pacients ingressats, el qual està tancat perquè no es permet l’entrada de visitants. “Estem esgotades i sobre ens neguen aquelles coses que facilitarien la nostra feina i ens donarien reconeixement”, resumeix SATSE en un comunicat emès aquest dimarts.Bellvitge remet a l’ICS la negociació sobre el canvi de tornPer la seva part, des de l’Hospital de Bellvitge reconeixen que el cobrament de l’estona extra durant el canvi de torn per part de les infermeres és una “reivindicació històrica” però matisen que aquesta qüestió no és a les mans de la direcció del centre. El Director de Persones de l’hospital, Josep Àngel Duró, precisa a l’ACN que aquesta reclamació s’ha d’abordar a la mesa de negociació de l’ICS (Institut Català de la Salut), i assegura que “Bellvitge no té competències per resoldre-ho de forma unilateral”.Pel que fa a l’aparcament, Duró recorda a les infermeres que l’Ajuntament de Hospitalet ha cedit al centre un solar amb 156 places per al personal sanitari, mentre també disposen d’un altre espai addicional per a 60 cotxes més. Al mateix temps, mentre duri la segona onada de la covid-19, la gerència de l’aparcament de pagament ofereix als treballadors sanitaris accedir al seu espai amb un preu “simbòlic” de 2,40 euros per dia.