Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Les Garrigues crea el distintiu de qualitat ‘Restaurant Verge Extra’ i ja s’hi han adherit cinc establiments

ACN Les Borges Blanques.-El Consell Comarcal de les Garrigues ha posat en marxa el nou distintiu de qualitat ‘Restaurant Verge Extra’ al qual s’han adherit ja cinc restaurants de la […]

Avatar
Agències 22/04/2021

ACN Les Borges Blanques.-El Consell Comarcal de les Garrigues ha posat en marxa el nou distintiu de qualitat ‘Restaurant Verge Extra’ al qual s’han adherit ja cinc restaurants de la comarca. La iniciativa té la finalitat de visualitzar aquells establiments de restauració de les Garrigues que apostin per l’oli d’oliva verge extra, pel producte local i tinguin un clar compromís amb el territori. La creació d’aquest distintiu forma part de les accions del projecte de la Cadena de valor de l’oli a les Garrigues de suport a la gastronomia del territori que està desenvolupant des del 2019 el consell comarcal per promocionar i promoure la restauració, l’oli d’oliva verge extra i els productes agroalimentaris de la comarca.

Per tal de rebre el distintiu, els restaurants de la comarca han de complir amb una sèrie de requisits de reconeixement establerts per l’ens comarcal en relació amb l’ús de l’oli d’oliva verge extra (OOVE), els productes locals de les Garrigues i els productes de proximitat. Així, han d’utilitzar un mínim del 80% d’oli d’oliva verge extra de les Garrigues per la cuina i un 100% en sala; disposar a l’establiment de carta d’olis o visualitzar en la carta general l’ús d’oli d’oliva verge extra en el percentatge requerit, i fer servir un 90% de productes de proximitat de les zones més properes a la comarca, entre altres.El distintiu ‘Restaurant Verge Extra’ estarà vinculat a un conjunt d’activitats anuals com són les Jornades de Producte Verge Extra, la Mostra Gastronòmica de les Garrigues i la vinculació en esdeveniments culturals i turístics que tenen lloc a la comarca durant l’any. Dins d’aquestes activitats, el 24 i 25 d’abril tindran lloc les primeres Jornades de Producte Verge Extra on els restaurants de la comarca que compten amb el distintiu faran plats i menús vinculats amb OOVE i els productes locals de referència de les Garrigues. A més, els restaurants adherits participaran en l’esdeveniment ‘Les Garrigues en Flor’, que se celebrarà del 22 de maig al 6 de juny, a través de l’elaboració de plats especials o menús temàtics. Actualment, ja compten amb aquesta distintiu el Restaurant la Placeta d’Arbeca; el Restaurant Hostal Benet i el Restaurant Masia les Garrigues, ambdós de les Borges Blanques; el Restaurant els Fogons de la Carme de Cervià de les Garrigues, i el Restaurant Ca la Margarida de l’Albi.