Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Les galeries subterrànies del castell de la Suda de Tortosa es podran visitar a partir del 2026

ACN Tortosa – Les galeries subterrànies del castell de la Suda de Tortosa es podran visitar a partir del 2026. És el calendari amb el qual treballa l’organisme estatal Turespaña, […]

Agències 23/02/2023

ACN Tortosa – Les galeries subterrànies del castell de la Suda de Tortosa es podran visitar a partir del 2026. És el calendari amb el qual treballa l’organisme estatal Turespaña, que invertirà 4,6 milions d’euros dels fons Next Generation en una actuació de millora al conjunt emmurallat del Parador de Turisme. La intervenció se centrarà en tres àrees: la necròpolis andalusina, la resta del recinte emmurallat del castell i les galeries subterrànies, que s’obriran al públic per primer cop. La previsió és iniciar les obres l’any vinent i allargar-les fins la primera meitat del 2026. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha assegurat que aquesta actuació representarà un “revulsiu” per a la ciutat en l’àmbit turístic.

Aquesta intervenció centrada al Parador de Tortosa representa prop del 90% de les inversions que Turespaña farà a Catalunya i és una de les actuacions més destacades que l’organisme té previst executar a l’estat espanyol.

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa destinarà dos milions d’euros provinents dels fons europeus per al projecte ‘Tortosa, el passat és aventura’. A través dels Plans de Sostenibilitat Turística, es pretén crear un cinturó verd entre el fortí d’Orleans fins a la Torreta dels Remolins. La iniciativa es complementarà amb un trenet turístic impulsat per energia elèctrica.