Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Les forenses diuen que els acusats de la mort a Baró de Viver el 2018 no tenien cap trastorn mental

ACN Barcelona.-Les psiquiatres que van visitar els dos acusats de matar un home al barri de Baró de Viver de Barcelona el desembre del 2018 han assegurat aquest dilluns que […]

Avatar
Agències 19/04/2021

ACN Barcelona.-Les psiquiatres que van visitar els dos acusats de matar un home al barri de Baró de Viver de Barcelona el desembre del 2018 han assegurat aquest dilluns que cap dels dos té cap trastorn mental que afecti les seves capacitats intel·lectuals. Per això, consideren que tot i tenir algun problema psicològic o d’addiccions a drogues, no tenien afectat el seu enteniment en el temps dels fets.

Segons han declarat en l’última sessió del judici amb jurat popular, l’home havia estat addicte a la cocaïna i l’heroïna, però des del 2018 ja no en consumia i era tractat amb metadona, mentre que la seva dona no prenia drogues però té alguns trets antisocials. Però tots dos eren plenament capaços de discernir entre el bé i el mal i no tenen cap problema psicològic greu.També han declarat diversos mossos d’Esquadra que van fer la pericial balística, que han explicat que tot i no trobar-se l’arma del crim, poden concloure que la víctima va morir per tres trets de revòlver a una distància entre 80 i 100 centímetres: dos trets al cap i un al pit.Finalment, totes les parts han mantingut les seves conclusions provisionals. En el seu informe final, la fiscal ha afirmat que la culpabilitat ha quedat plenament acreditada i que cap dels dos tenia cap trastorn psicològic ni eren addictes a cap substància. Per la seva banda, la defensa de l’acusat i autor material dels trets, ha dit que no hi ha cap testimoni presencial que hagi relatat els fets i que van ser “parcials” a favor de la víctima. A més, ha reiterat que la mort va ser en defensa pròpia, ja que la víctima tenia unes boles metàl·liques a la mà que podrien haver servit per agredir l’acusat. Per això ha demanat l’absolució o una pena molt atenuada. La defensa de la dona ha demanat l’absolució.Aquest dimarts la magistrada presidenta lliurarà als membres del jurat popular les preguntes que han de respondre en el seu veredicte. Aleshores es tancaran i decidiran la culpabilitat, amb les agreujants i atenuants corresponents.