Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Les famílies amb pèrdues “substancials” d’ingressos a causa de la covid podran acollir-se al bo social

ACN Madrid.-Les famílies amb membres a l’atur, afectats per ERTO o que tinguin la jornada reduïda per haver de fer-se càrrec d’un familiar podran acollir-se al bo social per fer […]

Avatar
Agències 29/09/2020

ACN Madrid.-Les famílies amb membres a l’atur, afectats per ERTO o que tinguin la jornada reduïda per haver de fer-se càrrec d’un familiar podran acollir-se al bo social per fer front a les factures energètiques si han sofert pèrdues “substancials” d’ingressos. És una de les accions extraordinàries que recull el Reial decret-llei de mesures socials en defensa de l’ocupació. L’executiu estatal recull que la mesura s’estengui fins al 30 de juny del 2021. Després d’aquesta data les famílies que percebin aquest ajut hauran d’acollir-se a les mesures ordinàries ja previstes.

Altres extrems que recull el Reial decret-llei són que les víctimes de delicte d’homicidi en qualsevol de les seves formes puguin optar a la prestació de l’ingrés mínim vital o que les moratòries de préstecs al sector turístic, al de transport de viatgers en autobús o al del transport públic de mercaderies quedin exemptes de l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentals a les escriptures de formalització.A més, s’amplia fins al 31 de gener del 2021 el termini màxim de suspensió del procediment de desnonament per a llars vulnerables sense alternativa habitacional o per sol·licitar la moratòria o condonació parcial de la renda quan l’arrendador sigui un gran tenidor o entitat pública.