Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Les excavacions a Santa Margarida descobreixen les restes de la basílica-catedral de l’antic bisbat d’Empúries

ACN Sant Martí d’Empúries .-La campanya d’excavacions a Santa Margarida (Sant Martí d’Empúries) han posat al descobert les restes de la basílica-catedral de l’antic bisbat d’Empúries. Els treballs, que han […]

Agències 11/06/2021

ACN Sant Martí d’Empúries .-La campanya d’excavacions a Santa Margarida (Sant Martí d’Empúries) han posat al descobert les restes de la basílica-catedral de l’antic bisbat d’Empúries. Els treballs, que han durat sis setmanes, han permès confirmar la situació del conjunt episcopal tardoantic, i, sobretot, descobrir aquest temple, una de les edificacions més importants del conjunt. La intervenció només ha permès recuperar una part de la planta però els elements conservats –com els pilars de la nau sud- permeten calcular que la basílica tindria una amplada d’entre 13 i 14 metres i una longitud superior als 20.

La basílica i el baptisteri es trobaven a la part est d’una plaça, a recer de les altres edificacions que completarien el complex episcopal, com ara el palau del bisbe, que encara no s’han localitzat. Les excavacions també han posat al descobert diverses tombes, un peu d’altar i un “tresor” amb 182 monedes de bronze.