Divendres, 16 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

Les estacions d’esquí de FGC tanquen aquest dilluns amb un 50% d’ocupació a Lleida i un 30% a Girona

ACN Taüll (La Vall de Boí).-Les estacions d’esquí gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han tingut una ocupació d’entre el 30% i el 50% durant aquesta temporada, segons les […]

Avatar
Agències 05/04/2021

ACN Taüll (La Vall de Boí).-Les estacions d’esquí gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) han tingut una ocupació d’entre el 30% i el 50% durant aquesta temporada, segons les dades anunciades aquest dilluns pel conseller d’Empresa, Ramon Tremosa. En una visita a l’estació de Boí Taüll (Alta Ribagorça), Tremosa ha fet una valoració “positiva” d’una temporada “complicada” i ha destacat que els protocols covid que van implementar les estacions d’esquí han funcionat per mantenir l’activitat econòmica a les comarques de muntanya. El conseller ha elogiat les mesures, que ha dit que han vingut per quedar-se, i ha remarcat que combinar les restriccions amb activitat econòmica ha estat clau per mantenir “en vida” el sector, que genera més de 3.000 llocs de feina.

En concret, i segons ha explicat Tremosa, l’ocupació a les estacions de FGC a Lleida ha estat del 50%, mentre que a les instal·lacions de Girona ha estat del 30%. Permetre l’esport blanc escolar i que els grups d’escolars poguessin anar a esquiar, anant i tornant el mateix dia, ha permès a més de 5.000 escolars practicar aquest esport dins l’horari lectiu, segons ha explicat el conseller.Tremosa ha destacat que les mesures han funcionat i no s’ha detectat cap brot de covid-19 a les estacions d’esquí. Aquest fet ha confirmat, ha dit, que practicar esport a l’aire lliure, amb totes les mesures de seguretat, era segur.Segons ha dit Tremosa, poder donar oxigen a les estacions d’esquí també ha suposat donar-lo a altres sectors directament vinculats amb el sector com l’hostaleria, la restauració, les empreses de lloguer de material o les escoles d’esquí.El conseller ja va visitar l’estació d’esquí de Boí Taüll fa dos mesos, quan hi havia el confinament municipal. Aquest dilluns ha comprovat com els ànims dels empresaris i el sector eren uns altres en haver pogut treballar tota aquesta Setmana Santa. Tremosa ha fet una valoració “positiva” d’aquesta temporada d’esquí, tot i ser un any “molt complicat”, i ha recordat que altres estacions com les d’Aragó o Itàlia no van obrir.