Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Les entregues de claus de l’obra nova es veuran “lleugerament alentides” per la crisi del coronavirus

ACN Barcelona.-Les entregues d’habitatge d’obra nova es veuran “lleugerament alentides” per la crisi del coronavirus, segons Forcadell. Les promocions en marxa s’han paralitzat “temporalment” i han provocat un endarreriment en […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-Les entregues d’habitatge d’obra nova es veuran “lleugerament alentides” per la crisi del coronavirus, segons Forcadell. Les promocions en marxa s’han paralitzat “temporalment” i han provocat un endarreriment en la finalització de les obres i les entregues de claus als propietaris. Tot i això, la immobiliària preveu que el sector “digereixi” més ràpidament aquesta situació que la provocada el 2008, ja que l’oferta d’habitatge pendent de vendre és “molt menor”. “Confiem que aquest impàs generi un impacte en els desenvolupaments d’obra nova que pugui superar-se en pocs mesos amb l’amortiment de les ajudes que s’apliquin”, ha assegurat el responsable d’Obra Nova de Forcadell, Javier Sánchez.

El mercat d’obra nova s’ha comportat de manera estable al llarg del 2019, amb un volum de demanda “regular” en els últims dos anys. Barcelona va tancar el segon semestre de l’any amb un preu mitjà de 5.864 euros el metre quadrat, amb una variació interanual del 15%.Per la seva banda, l’oferta s’ha desplaçat a les principals ciutats de l’Àrea Metropolitana per la manca de disponibilitat de sòl. El Baix Llobregat és la principal zona amb “potencial” desenvolupament d’obra nova a la província de Barcelona.